Competitie

Groep 2 27

1 september 2018 15:15

Onbekend

GDA 1 trok pas in het laatste half uur van de wedstrijd tegen Verburch 1, via goals van Marvin Nieuwlaat en Michael Vermeulen, de 0-2 overwinning naar zich toe. Overigens begon de start van de bekercompetitie met horten en stoten want ten eerste waren om uiteenlopende redenen twaalf spelers van de GDA selectie vanmiddag niet beschikbaar en ten tweede kwam de dienstdoende scheidsrechter niet opdagen dus moest er in allerijl een vervanger geregeld worden. Om die reden begon de wedstrijd die eigenlijk voor 15.15 uur gepland stond pas even voor vier uur.

GDA was, misschien mede door dat lange oponthoud, minder bij de les want die eerste helft liep bij de Loosduiners “van geen kant”. De Poelukkers waren de eerste helft de bovenliggende partij en voor de oranje hemden stonden GDA doelman Cengiz Isik, de paal en het eigen vizier een doelpunt in de weg. GDA speelde erg slordig en wat de matig opgekomen supporters te zien kregen deed volgens citaat “pijn aan hun ogen”.  De ruststand van 0-0 is daarmee snel verklaart, trainer Wim Baggerman greep in en wisselde Lesley Kloor ten faveure van Sander van der Ende.

Na rust was het eerste kwartier een kopie van hoe de eerste helft zich afspeelde en nogmaals bracht Baggerman een wissel nu in de persoon van Gerard Rust die de plek van Jeffrey van der meer in nam. Meteen leek het middenveld een injectie te krijgen want het duurde geen vijf minuten of GDA stond op voorsprong. Gerard Rust zette de aanval aan de rechterkant op en vond Marvin Nieuwlaat die prima voor zijn tegenstander kwam. Hij plaatste de bal met een lage schuiver in de hoek: 0-1. De opluchting was duidelijk zichtbaar en GDA, dat iets beter begon te voetballen, ging op zoek naar het tweede doelpunt.

Vanaf de rechterkant waar Sander van der Ende zijn tegenstander makkelijk passeerde werd opnieuw Marvin Nieuwlaat in stelling gebracht, maar de bal was net niet goed genoeg en kwam iets achter Marvin terecht. Desalniettemin probeerde de van Scheveningen overgekomen spits er nog iets van te maken en zijn vlammende schot uit de draai trof de lat. Ook Sander van der Ende was ongelukkig in de afwerking. Een harde voorzet vanaf de linkerkant leek de rechterspits alleen maar zijn voet tegenaan te hoeven zetten, maar de bal ging te snel aan hem voorbij waardoor Sander de bal niet goed genoeg raakte en het leer schuin naast het doel ging.

Verburch leek tot twee keer toe de gelijkmaker te produceren, maar eerst had de scheidsrechter een duwfout (en later buitenspel) geconstateerd en dus ging het feest voor de Poelukkers niet door. Het was Michael Vermeulen die voor GDA de score op fraaie wijze verdubbelde. Michael werd keurig aangespeeld,  keek waar de keeper zich bevond en met een mooie stift verschalkte hij de Verburch doelman 0-2. Na 90 minuten floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. De andere wedstrijd in de bekerpoule was een heuse burenruzie in Pijnacker tussen DSVP en Oliveo, deze wedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning voor DSVP. En zo staan GDA en DSVP met drie uit één op kop in de poule.

Zaterdag 8 september gaat de tweede wedstrijd in de poule op Sportpark Madestein tussen GDA en DSVP, en binden in Pijnacker Oliveo en Verburch de strijd om de eerste drie punten aan.