1 - 3

DSVP 1

Groep 2 27

8 september 2018 14:30

GDA 1, dat in de voorbereiding en eerste bekerwedstrijd nog ongeslagen was kreeg de Pijnackerse derdeklasser DSVP op bezoek. Op het eigen sportpark kwam het de in het eerste kwartier opgelopen 0-2 achterstand niet meer te boven, na 90 minuten stond er een 1-3 eindstand op het scorebord. Trainer Wim Baggerman kon deze wedstrijddag geen beroep doen op Gerard Rust en Richard Schaaphok beide waren zaterdag nog afwezig, daarentegen was Marvin Moreira wel weer terug en startte in de basis.

DSVP begon zeer goed aan de wedstrijd en zette GDA meteen vast, de blauw witte formatie kwam door individuele Loosduinse fouten al binnen een kwartier op een comfortabele 0-2 voorsprong. Na de 0-1 leek Marvin Nieuwlaat richting het DSVP doel en de gelijkmaker te gaan maar hij werd wegens vermeend buitenspel onderbroken door het fluitsignaal van de dienstdoende scheidsrechter Omar Moussaoui.

GDA deed in de 20minuut iets terug, Jeroen Mantel schoot voor GDA de bal langs een DSVP verdediger en zijn doelman 1-2. GDA kwam mede door de aansluitingstreffer beter in de wedstrijd maar kreeg ook weinig vat op de linksbuiten van de bezoekers, trainer Wim Baggerman greep in de rust in om een echte rechtsback in de persoon van Patrick Kruis te brengen, Kruis loste Redouan Boutasgont af. In de tweede helft was GDA op zoek naar de gelijkmaker maar de Loosduiners waren niet gelukkig in de afwerking, zo waren er kansen voor Sander van der Ende, Marvin Nieuwlaat en de ingevallen Sander Lorsheyd. De klok tikte richting de 90eminuut en het was de DSVP invaller die alleen op GDA doelman Bas Swllens kon afgaan en met een mooie lichaamsschijnbeweging zette hij zijn ploeg op een 1-3 voorsprong.

Volgende week speelt GDA de derde wedstrijd in de eerste ronde van de beker tegen Oliveo 1. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark de Groene Wijdte in Pijnacker, DSVP gaat dan op bezoek bij Verburch dat zaterdag met 0-4 te sterk was voor Oliveo 1.