3 - 3

GDA 2

Groep 2 30

1 september 2018 14:30

GDA 2 trad voor de eerste bekerwedstrijd op Ockenburch aan tegen Die Haghe 3. Trainer Jan Kloor had vooraf de nodige hoofdbrekens omdat er nogal wat spelers binnen de selectie afwezig waren dit werkt dan meestal bij zijn tweede elftal door. De lijst afwezigen binnen de selectie was inmens groot, om uiteenlopende redenen waren Roy Hartman - Ron Huisman - Rodier Hussain Ali - Tim van Leeuwen - Sander Lorsheyd -  Wesley van Maren - Marvin Moreira - Lennard Nijp - Richard Schaaphok - Kevin van der Valk - Chris Wunnink en Mark Zoutendijk niet beschikbaar.

GDA 2 had om deze reden slechts één wisselspeler, in de persoon van de net van ziekte herstelde Mitchel Timmers, op de bank. Ook het begeleidingsteam telt nog vakantiegangers en dus veel afwezigen.

De wedstrijd eindigde na een 0-2 ruststand in het voordeel van GDA in een 3-3 gelijkspel. Met dit gelijke spel lijken de Madesteinbewoners de lijn van vorig seizoen (12 gelijke spelen) door te trekken, een ogenschijnlijk makkelijke driepunter werd toch weer verspeeld. De eerste helft van de wedstrijd speelde zich voornamelijk op het middenveld van GDA af. De Loosduiners vingen hun tegenstander op en in de counter kwamen de kansen voor de Peenbuikers. Nadat het al twee keer met terugspeelballen van Die Haghe maar net goed was gegaan zat bij de derde keer Tim Vreeswijk er goed tussen en hij brak voor GDA na 11 minuten de score open 0-1. Een zelfde actie van Die Haghe was voor GDA na een paar minuten weer succesvol, Jordi Taal liet de bal lopen en Mitchel Sips trof met een boogbal doel 0-2. GDA 2 liep tot de rust geen kleerscheuren op. Hoe anders was de tweede helft, overal te laat en een heel stuk minder beleving, maar de grootste kans was weer voor GDA. Mitchel Sips ging alleen op de doelman af en had Tim aan de Wiel naast zich lopen, in plaats van een balletje breed wat een zekere goal had opgeleverd koos Mitchel voor eigen succes en de bal ging naast het vijandelijke doel.  Die Haghe profiteerde daarna gretig van de wanorde bij GDA. Via een schot en twee keer vanaf de strafschopstip trokken de wit/zwarten de stand naar 3-2 in hun voordeel. Tegen het einde van de wedstrijd onttrok de ingevallen Mitchel Timmers zich aan de buitenspelval en zijn voorzet werd door Mitchel Sips prima ingeschoten wat de 3-3 betekende.
Niet veel later floot scheidsrechter Enes Bay voor het einde van de wedstrijd. De andere wedstrijd in de bekerpoule ging tussen sc Monster 3 en Rohda'76 2, deze wedstrijd eindigde in een 0-4 overwinning voor de ploeg uit Bodegraven.
Volgende week speelt GDA 2 een thuiswedstrijd tegen sc Monster 3 aanvang 12.00 uur.

Voor het verslag van GDA 1 van Zaterdag 1 september- Klik hier voor Verburch 1 - GDA 1