Erasmusweg 1200
2542RV
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3213213

Zaterdag 1 april, en het is geen grap, maar GDA bewees zichzelf een slechte dienst door puntverlies uit bij sv Erasmus 1-1. De Loosduinse aanvallers stelden, na een voor rust verkregen 0-1 voorsprong teleur door zelfs twee handen vol kansen op een hogere voorsprong te verprutsen.
Het duel begon met een aandringend GDA en dit resulteerde al in de 6e minuut op een goede redding van de Erasmus doelman op een schot van Bradley Schoemaker. GDA gooide in de minuten daarna een paar vloeiende aanvallen op de kunstgrasmat maar de juiste scherpte bij de aanvallers van GDA ontbrak. Bij een volgende aanval koos Bradley Schoemaker om binnen het 5 meter gebied de bal met een hoog been te willen spelen terwijl met een kopbal de uitkomst er misschien beter uit had gezien.
sv Erasmus kreeg zijn eerste kans in de 12e minuut, uit een spelhervatting kopte een Erasmus speler langs het GDA doel. GDA dicteerde de gehele eerste helft maar kwam pas zes minuten voor de rust op een 0-1 voorsprong. Op een hoge bal naar een Erasmus speler werd goed druk gezet en de bal werd door de bezoekers overgenomen, Dennis Heemskerk kopte de bal door naar Bradley Schoemaker die Noa Schoenmaker vond, Schoenmaker kapte naar zijn linkerkant en met rechts verschalkte Noa de Erasmus doelman in de korte hoek.
GDA trainer Robin den Dulk kon redelijk tevreden terugzien op de eerste 45 minuten maar hij moet toch ook wel aangestipt hebben dat grote kansen verzilverd dienen te worden anders maak je het jezelf erg moeilijk. Op het uur spelen zette Frans Tetteroo Dennis Heemskerk aan het werk die schuin voor het doel meer kans zag om het leer breed te leggen, dit moet dan wel zuiver gebeuren anders verpruts je gewoon weer een goede kans. Twee minuten later was er een prima diagonaal schot van Dennis Heemskerk waar de Erasmus keeper al zijn capaciteiten ten toon spreidde om er vervolgens een corner van te maken.
In deze fase kreeg GDA kans op kans, we schrijven de 67e minuut met een grote mogelijkheid voor Dennis Heemskerk, op een voorzet van Nick Selier mist Heemskerk bij de tweede paal een dot van een kans. Twee minuten later zette Frans Tetteroo de volgende aanval op en via Noa Schoemaker belande de bal bij Bradley Schoemaker die de volgende GDA kans miste.
Weer één minuut later stuitte Noa Schoemaker, nadat hij zijn actie te ver doorzette, op de Erasmus doelman. Via een aanval aan de linkerkant kon Erasmus de bal voor zetten waar een kopbal naast het GDA doel plofte. De Loosduiners hadden zeker het gevoel de wedstrijd te kunnen beslissen maar moesten ook geducht zijn op de tegenstoot. In de 72e minuut mocht Dennis Heemskerk op de rand van buitenspel doorgaan en tikte de bal langs de keeper, voor de meegelopen Bradley Schoemaker leek het een koud kunstje te gaan worden maar met een uitschuifbeen kon een verdediger toch nog redding brengen. Een kwartier voor tijd voltrok zich het drama voor GDA, een diepe bal op de Erasmus spits zette de aanvaller oog in oog met GDA doelman Alessandro Visser, Arnout Ooijevaar probeerde nog met een sliding redding te brengen maar daarbij maakte Ooijevaar een overtreding wat een strafschop voor de thuisclub opleverde. De bal viel buiten bereik van Alessandro Visser binnen 1-1. Met nog een kwartier op de klok ging GDA toch nog op zoek naar de winst.
Met Mark Okhuizen naast Dennis Heemskerk werd de druk op het Erasmus doel groot maar tot scoren kwamen de bezoekers niet zodat je toch wel mag spreken van twee onnodige verliespunten.
Te veel kansen werden door GDA gemist waardoor de Loosduiners het zich dit puntverlies zelf aan mogen rekenen.
Volgende week is GDA vrij en op zaterdag 15 april legt de koploper PGS/Vogel een bezoek af op Sportpark Madestein.