GDA 1 wint ook zijn tweede duel op het Houtwijk toernooi

DUNO 1

1 - 2

7'

25 augustus 2018 12:15

GDA startte dit duel wederom voortvarend, want binnen zeven minuten lag de bal in het net. Jeroen Mantel haalde verwoestend uit en de bal verdween buiten bereik van Duno doelman Jeffrey van Vliet in de rechterkruising: 1-0. In de fase daarna kreeg Lesley Kloor namens GDA nog twee prima kansen maar de spits was niet gelukkig in de afwerking. Verdedigend stond de laatste lijn van GDA (met Dennis Lubout in een hoofdrol) goed, ving het Duno op en konden de groen/zwarten van de Haagsche Dynamiek niet echt gevaarlijk worden. De rust brak aan met een 1-0 stand in het voordeel van GDA.

Duno kwam na rust iets beter uit de kleedkamer en had meer balbezit dan de eerste helft. Echter, GDA had het betere positiespel. Bij een aanval van Duno was de spits iets eerder bij de bal dan Roy Hartman en hij kon de bal intikken 1-1. GDA moest weer opnieuw proberen op voorsprong te komen. Dat deed het een kleine 10 minuten voor tijd. De ingevallen Tim aan de Wiel ging goed langs zijn tegenstander, kwam op de achterlijn terecht en ging door richting het Duno doel. De Duno verdediger kon niets anders doen dan aan de Wiel neerleggen en de bal ging op de stip. Michael Vermeulen legde aan, maar vond in eerste instantie Duno doelman Jeffrey van Vliet op zijn weg. In tweede instantie passeerde Vermeulen de Duno goalie: 2-1. Nick Sadi zag namens GDA nog een schot naast gaan en Duno keeper van Vliet behoedde zijn ploeg voor een grotere achterstand, een hard schot van Tim aan de Wiel in de korte hoek kon nog net worden gekeerd. GDA eindigde door de twee overwinningen als tweede op het toernooi van sv Houtwijk, dat zijn eigen toernooi won op doelsaldo.

Zaterdag 1 september speelt GDA de eerste bekerwedstrijd bij het Poeldijkse Verburch aan de Arckelweg, de wedstrijd begint om 15.15 uur.