GDA 1 pakt eerste zege op SV Houtwijk toernooi

1 - 2

... (e.d.)
Lesley Kloor (intikker)

23 augustus 2018 19:30

GDA 1 is het toernooi bij SV Houtwijk begonnen met een 2-1 overwinning op KRSV Vredenburch 1.

GDA startte aardig en zette meteen druk op de tegenstander, maar het waren de Rijswijkers die vroeg in de wedstrijd aan de leiding kwamen. Een aanval bereikte de rechterspits, die via de handen van Cengiz Isikdoel trof 0-1. GDA bleef rustig aan de bal en misschien voor rust wel te rustig, want tot scoren kwam het niet. De allergrootste kans was voor Marvin Nieuwlaat. Hij omspeelde de doelman en scoren leek nog een formaliteit, echter kon een Rijswijkse verdediger nog net op de doellijn redding brengen. Vredenburch bleef gevaarlijk in de counter en raakte de buitenkant van de doelpaal. GDA had daarentegen wat afstandsschoten van Danny van Kesteren en Gerard Rust, maar de bal verdween niet tussen de palen. Beide ploegen zochten met een 0-1 tussenstand de kleedkamers op.

Na rust had GDA een iets andere tactiek en dat resulteerde in meer balbezit en ook prima kansen. Uiteindelijk kreeg GDA hulp van een verdediger van Vredenburch om op gelijke hoogte te komen. Een Loosduinse aanval leek te stranden maar met een mooie boog schoot de ongelukkige Rijswijker over zijn eigen doelman heen 1-1. GDA bleef de bovenliggende partij en een goal kon niet uitblijven, want Vredenburch werd in de spaarzame counters niet meer gevaarlijk. Een prima voorzet van Michael Vermeulen werd door Gerard Rust verlengd, waarna Lesley Kloor het leer binnen tikte: 2-1. Hierna verzuimde GDA verder afstand te nemen en eindigde het duel in een 2-1 overwinning voor de Peenbuikers.

Zaterdag gaat het sv Houtwijk toernooi verder als GDA om 14.30 uur op het Rijnveld sportpark aantreed tegen de kersverse derde klasse Duno. Na het toernooi bij Houtwijk traint de selectie nog de komende week op Sportpark Madestein om volgende week 'voor het eggie' te starten.

Het bekertoernooi gaat op zaterdag 1 september beginnen met Die Haghe 3 - GDA 2 (14.30 uur) en Verburch 1 - GDA 1,  aanvang 15.15 uur.