Statiegeld PET flessen - RKSV GDA

Statiegeld PET flessen

Statiegeld PET flessen

21 juni 2021 19:30


Regeling statiegeld PET flessen

logo_rksvGDA.png

Met ingang van 1 juli a.s. is het wettelijk verplicht om op petflessen statiegeld te heffen, ook voor ons als voetbalclub. Het statiegeld bedraagt € 0,15 per flesje. Dit bedrag wordt door de leverancier aan ons doorberekend.

Als sportvereniging zijn wij niet verplicht om de lege petflessen in te nemen en een bedrag van € 0,15 terug te geven. Wij zijn wel een vrijwillig innamepunt.
Dat betekent dat we de flesjes wel kunnen verzamelen.
Het geld dat dit oplevert voor de club kunnen we besteden ter ondersteuning van de exploitatie van de voetbalvereniging, eigenlijk een stukje sponsoring voor de vereniging.

Uiteraard kunt u het flesje ook meenemen en inleveren bij een van de verplichte inleveringspunten, zoals de supermarkten.

Deze wet is voor het terugdringen van het plastic zwerfafval.

Omdat niet duidelijk is wanneer de leveranciers ons deze petflessen gaan leveren, zij maken eerst de “oude “ voorraad op, zullen wij de verkoopprijzen verhogen met € 0,15 vanaf het moment dat wij deze statiegeldflessen binnen krijgen.

Inmiddels zijn de waterflesjes van Spa blauw al geleverd met statiegeld, dus die prijs is met ingang van heden ( 21-06-2021) reeds verhoogd met € 0,15.

Dit betekent dat de prijzen in het clubhuis op enig moment vanaf 1 juli 2021 aangepast en verhoogd zullen worden.

 

Het Bestuur

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!