Het complete verslag van het trainingskamp rksv GDA - RKSV GDA

Het complete verslag van het trainingskamp rksv GDA

Het complete verslag van het trainingskamp rksv GDA

8 januari 2022 10:45


Trainingskamp GDA op Gran Canaria - Deel 1 & 2 & 3

GDA vertrok dinsdag (5 januari) in alle vroegte vanaf het eigen Sportpark Madestein richting Eindhoven AirPort en om klokslag 07.00 uur vertrok vlucht HV6365 naar Gran Canaria. Met de wind mee duurde de vlucht net aan vier uur en de piloot zette netjes glijdend zijn kist op Las Palmas aan de grond. 

Na de bustransfer werd intrek genomen in hotel Eugenia Victoria. Dit hotel is al jarenlang het onderkomen van de Loosduiners.

‘s Middags hield de selectie een verkende wandeltocht om de spieren ook wat arbeid te laten leveren. 

 

image0.jpeg


Na de wandeltocht werd er gezamenlijk gegeten in de pas gerenoveerde eetzaal.

De eerste avond had André van de Vliegende Hollander een pubquiz met 80 uiteenlopende vragen in elkaar gezet en het werd een zeer geslaagd evenement met een tweede en derde prijs voor een GDA-tafel. Helaas ging de eerste prijs naar een familie die met zeven personen aan de quiz meedeed. 

image2.jpeg

 

Vooraf besteedde de Quizmaster nog extra aandacht aan het jubileumjaar waar GDA zich in bevind. 

Na een lekker drankje bleven de vijf supporters die de reis meemaken nog even nakaarten en gingen de meeste spelers en begeleiding lekker het mandje in.

 

WOENSDAG

Woensdag begon pittig met een ruim anderhalf durende veldtraining onder leiding van Ronald Paats en Ahmed Guclu op het Campo de Futball in Maspalomas.

image1.jpeg

 

Om 12.00 uur zat iedereen weer moe maar voldaan in de bus en na de lunch kon er even geacclimatiseerd worden bij het zwembad. Om 15.00 uur startte het middagprogramma met een voetvolleytoernooi dat door Bonny van Gaalen en Frank van der Burg in elkaar was gezet. Er werd op het scherpst van de snede voor elk punt gestreden.

image3.jpeg

 

 

Tijdens het diner was iedereen vrij om te gaan waar hij wilde, maar om 21.00 uur begon de kaartavond in de tuin bij Eugenia Victoria.

De kaart en spelletjes avond werd ingeluid met de prijsuitreiking van het Voetvolley toernooi. De vierde en laatste plaats was voor het team van Ronald Paats Arnout Ooijevaar  Wessel van Gaalen Ahmed Guclu Jeroen Mantel en Noa SchoenmakerDe derde plek ging naar het team van Robin Boek Nick Selier Joshua Van de Wetering Rodney Haijes en Donny Palm. Het team Ron Huisman Michael van Zwam Celal Acer Sander van der Ende en Bonny van Gaalen redde het net niet en pakte plek twee. De winnaar waren captain Dennis Lubout met Tim aan de Wiel Justin Schoenmaker Gökmen Coban Vince Vermeulen en Rick Muller. De organisatoren Frank van der Burg Bonny van Gaalen hadden passende trofeeën uitgezocht.

image20.jpegDONDERDAG
De dag begon met het ontbijt en om half 10 werd voet gezet naar het strand waar Ronald en Ahmed de spelers meenamen naar Frank en Arnold, daar werd de warming up gedaan. Een kwartier later schoten de trainers de spelers weg voor een duurloop van een kleine zes kilometer over het strand langs de vloedlijn naar Bonny en Wil die op het keerpunt stonden. Na het uitblazen en weer wat op kracht gekomen verloren de jonkies met 2-1 van de oudjes. Aan het eind van de training volgde de welbekende trap, iedereen nam hem drie keer en voor de één was het appeltje eitje, voor de ander best wel oké maar er waren er ook bij waarvoor hij pittig en soms dodelijk was. Na de training kwam Ronald met verheugend nieuws, er was heel goed getraind wat voor een bonus zorgde in de vorm van een vrije middag die met veel gejuich begroet werd. 

VRIJDAG
Klokslag half 10 liep de complete groep vanaf het hotel Eugenia Victoria richting boulevard waar Bonny van Gaalen en Wil aan de Wiel rechtsaf gingen om als keerpunt te fungeren en de groep ging met Ronald Paats, Ahmed Guclu, Frank van der Burg en Arnold Brehler linksaf richting de voor vele bekende trap bij de golfbrekers. Daar begon de strandtraining met een warming up waarna de trainers het startsein voor de duurloop gaven. Een kleine drie kilometer verderop stonden Bonny en Wil, alleen werd het nu een zware weg terug. De heenweg stond er een straffe wind mee en dus was de terugweg tegen de wind in, vol tegen die wind in kwam Robin Boek als eerste binnen. Nadat ook de laatste spelers hun duurloop hadden voltooid waren de trainers bezig geweest een veldje uit te zetten waar een partijspel oud tegen jong werd afgewerkt. Met de wind letterlijk en figuurlijk mee wonnen de oudjes met 3-1 en alle goals van de oudjes werden met extra gejuich begroet. Als klap op de vuurpijl “De Trap”, waar het voor de één “appeltje eitje” was, voor de andere “lekker om te doen” en voor weer een ander was het toch wel zwaar of zelf ondoenlijk. Toch een speciale vermelding voor supporter Peter Koopmans die de trap ook één keer deed. De spelers waren na drie keer de trap bestegen te hebben wel aan het einde van hun latijn. Wegens de te harde wind op het strand en in de duinen werd het voetgolf dat deze middag gepland stond vooruit geschoven en omdat er goed en intensief gewerkt was trakteerde de trainers de selectiespelers op een vrije middag. De middag werd er één met super mooi weer en dus lag iedereen bij het zwembad.

Vrijdagavond werd buiten op het terras het spel hints gespeeld waar het team van Ron Huisman, Sander van der Ende, Michael van Zwan, Celal Acer en Mark Okhuizen als winnaars uit de bus kwamen. En zo was er weer een dag voorbij waarin er wederom drie tijdsvakken supersnel afgewerkt zijn.

 

ZATERDAG
Nadat iedereen weer netjes aan de ontbijttafel had gezeten stond om half tien de bus weer voor het hotel om de selectie naar het Campo de Futball te brengen. Nadat de spelers de rondo hadden afgesloten hield Ronald Paats met Ahmed Guclu een praatje en even na tienen werd de tweede veldtraining van dit trainingskamp afgewerkt. Terwijl de groep zich anderhalf uur in het zweet werkte gaf Wil aan de Wiel een hersteltraining van een slordige drie kwartier aan Michael van Zwan en Rodney Haijes

image0_2.jpeg

Na de lunch stond het, de dag ervoor afgekeurde, voetgolftoernooi op het programma. De tien holes voetgolfbaan in de uitgestrekte duinen van Maspalomas was fantastisch uitgezet door Frank van der Burg en Bonny van Gaalen, terwijl Arnold op de spullen paste trokken de teams weer ten strijde.

image0_0.jpeg

De uitslag wordt later in deel drie bekend gemaakt. Na afloop toen we de duinen van Maspalomas achter ons lieten was iedereen vrij tot maandagochtend 10.00 uur wanneer de derde en laatste veldtraining afgewerkt zal worden.

Wij, Ronald Paats, Bonny van Gaalen en Wil aan de Wiel zaten bij elkaar en kwamen tot de vaststelling dat deze groep, waar het al hecht was nog hechter naar elkaar toe groeide, en dat het allemaal tot nu toe fantastisch verliep, en hoe fijn het is om te zien dat het harde werken van de complete begeleidingsgroep gewaardeerd wordt door een selectie.
Zondag stond het uitstapje naar Playa Amadores op de agenda en maar liefst achtentwintig man en twee vrouwen zaten er in de bus om van het strand te genieten. Helaas was het één van de minder zonnige dagen maar was het toch nog goed te doen.

s-avonds zijn er gasten op eigen initiatief naar de wedstrijd Las Palmas tegen koploper Almería en legt de begeleiding een kaartje op terras in de tuin.

GDA positief terug van trainingskamp in Gran Canaria (deel 3)

Maandag 10 januari

Vanmorgen vond de derde en laatste training plaats op veld 1 van het Campo de Futball in Maspalomas, hoofdtrainer Ronald Paats vertelde vooraf dat hij het niet al te zwaar had gemaakt omdat er deze week al bovengemiddeld veel arbeid was verricht.

Na de gebruikelijke warming up had Paats een spelvorm ingepast en later een positiespel, de training werd afgesloten door een partij van jong tegen oud. Doordat eerder deze week tijdens de strandtraining oud van jong won is de stand 1-0 in het voordeel van oud. Dit keer waren de oudjes niet opgewassen tegen het jeugdige team de wedstrijd eindigde in een doelpuntrijke 4-3 en met een 1-1 tussenstand in de partijen moesten er penalty’s aan te pas komen die door jong ruimschoots met 5-2 werd gewonnen. Bij de gebruikelijke lunch waar velen een plek hadden gevonden op het terras van het restaurant werd de kaart nog maar eens geraadpleegd en zaten er weer veel aan een hot stone.

IMG_1870.jpeg

IMG_1867.jpeg

Tot 16.00 uur genoot de selectie van een paar vrije uurtjes waarna op het verharde veld van het hotel Eugenia Victoria nog één keer met elkaar de strijd werd aangegaan in het voetvolley. Nadat Bonny van Gaalen alle scores bij elkaar had geschraapt stapte het team van Nick Selier, Tim aan de Wiel, Sander van der Ende en Rodney Haijes als winnaars van het veld. Meteen er achteraan was de prijsuitreiking van het voetgolftoernooi waar in de duinen van Maspalomas over 10 holes het team met Tim aan de Wiel, Michael van Zwam en Joshua van de Wetering in de minste schoten (55) rondging. De avond werd ingeruimd voor vertier en de meesten zochten en vonden dat buiten het hotel.

IMG_1914.jpeg


IMG_1935.jpeg
Dinsdag 11 januari

Om 11.00 uur moesten de kamers leeg opgeleverd worden en om 13.30 uur stond de bus voor de deur om ons naar Las Palmas Airport te brengen, dus iedereen kon nog van een paar uurtjes ochtendzon genieten. Op de luchthaven verliep alles vlotjes mede door de papierwinkel (COVID formulieren) die van tevoren waren ingevuld. Precies 21.40 uur taxiede het vliegtuig over de polderbaan van Schiphol richting gate. Na de koffers hup de touringcar van Nooteboom tours in richting Madestein. Er was een einde gekomen aan een fantastisch trainingskamp, helaas eindigde het weekje weg zeer positief want de volgende dag bij de thuistest bleken een flink aantal spelers en begeleiding een positieve uitslag van de thuistest te hebben. Heel raar want op een enkeling na had niemand echte klachten, maar goed toch iedereen testen en de volgende dag gingen de positieven naar de GGD teststraat waardoor er nu een aantal thuis in quarantaine zitten. Al met al heeft de GDA selectie het trainingskamp dus dubbel positief afgesloten, de week was prima met temperaturen rond de 24-25 graden en met vier trainingen is er duidelijk een tweede stap gezet in het seizoen. Te hopen is dat de persconferentie van Rutten en Kuipers meevalt en de bal weer mag gaan rollen, de spelers en trainers zijn er klaar voor en hoen u ook weer als toeschouwer langs de lijn te mogen begroeten.


IMG_1902.jpeg

Donderdag 13 januari

Dit nagekomen bericht willen wij u niet onthouden. ’s-avonds verscheen het volgende bericht op de app van hoofdtrainer Ronald Paats. Vanaf het nieuwe seizoen (2022-2023) ben ik de nieuwe hoofdtrainer van sv Loosduinen. Natuurlijk vielen de vele felicitaties Ronald ten deel en wensen wij vanuit de gehele spelersgroep en staf Ronald veel succes aan de overkant bij “de blauwen”.

IMG_1904.jpegProgramma_GC22.jpeg


Met dank aan onze sponsoren voor het mede mogelijkmaken van dit trainingskamp:
IMG_1675.jpg
IMG-20220108-WA0001.jpg

Volg de verdere verrichtingen van de GDA-selectie, wederom exclusief op onze website of via Haaglandenvoetbal.nl en Facebook rksvgda.
image10.jpeg

image8.jpeg

image11.jpg


image12.jpeg

image16.jpeg

image0_3.jpeg

image6.png

image0_3_2.jpeg

IMG_1942.jpeg

IMG_1945.jpeg

IMG_1898.jpeg


Meer foto’s en filmpjes zijn te zien via Facebook rksvgda

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!