GDA 2 (zon)

Mannen zondag, 2, 1e klasse A

10 april 2016 11:00

Bergen, R

GDA 2 moest zondag bij Wateringse Veld/Gona 2 winnen om uitzicht te houden op de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. De Loosduiners 2 deed wat het moest doen, en versloegen de Wateringers na een 1-1 ruststand met 2-3. De GDA trainer miste weer veel spelers en moest met precies 11 man op pad, had dus geen wissels ter beschikking. Gelukkig was Andre Simonis uit de A-jeugd wel bereid om het doel te verdedigen.

Wateringse Veld/Gona 2 nam al vroeg in de wedstrijd de leiding en dus moest GDA een achterstand goedmaken. Eerst was het nog Mubarak Kahn die voor GDA op de Wateringse doelman stoot en in de rebound kon Emiel van Assen net niet bij de bal komen om tot een goed schot te komen. GDA bleek wel meer inhoud te hebben maar moest wel waakzaam zijn voor de counter. Vlak voor rust kwam GDA op gelijke hoogte, door gelegenheidsspits Damian Guth 1-1. GDA nam in de tweede helft weer het initiatief en een kwartier na rust kopte Mubarak Kahn uit een voorzet van Dennis Korotkevics achterover raak 1-2. Wateringse Veld/Gona 2 liet zich niet zomaar naar de slachtbank leiden en stribbelde nog wat tegen, ze kwamen dan ook terecht op een 2-2 tussenstand. GDA wilde toch met de drie punten naar huis en dat was de drijfveer voor een beter laatste gedeelte van de wedstrijd. Emiel van Assen ging er op rechts vandoor en zijn aanval leek te smoren, maar Emiel zelf veroverde weer de bal en met een assist kopbal op zichzelf kwam hij voor het Wateringse doel vrij wat de 2-3 betekende. Niet veel later kreeg dezelfde van Assen een dot van een kans om de wedstrijd in het slot te gooien maar van dichtbij faalde de rechterspits. Wateringse Veld/Gona perste er aan het einde van de wedstrijd nog een offensief uit maar GDA 2 hield stand en trok daarmee de 2-3 en drie punten binnen..

Volgende week kunnen de spelers van GDA 2 van een vrij weekend genieten en 24 april speelt het dan thuis op Madestein tegen Fc Boshuizen 2, aanvang 12.00 uur.