13 maart 2016 11:00

Scheidsrechter

Klos, H.

Onbekend

Waar het spreekwoordelijk vrijdag de 13e een ongeluksdag zou moeten zijn, had voor GDA 2 zondag de 13e niet veel goeds in petto. Dat begon uiteraard al in de aanloop naar het duel, als na de donderdagtraining de balans word opgemaakt en er slechts negen spelers beschikbaar zijn voor het tweede elftal, hetgeen toch een selectie elftal is en goed meedraait. Diverse belletjes en ruim drie dagen later stonden er in ieder geval twaalf spelers op het schitterende VELO terrein klaar om vandaag de wedstrijd af te werken. Op zich al een prestatie van formaat om überhaupt tot een compleet aantal te komen, maar dit is meer iets dat je tegenkomt bij een , met alle respect, zevende elftal ofzo.

Echter begonnen de aanwezige spelers op het oog vol goede moed aan de wedstrijd, echter was het VELO dat al snel de leiding nam. Binnen het eerste kwartier sloegen de Wateringers al twee keer toe, waarbij GDA enkel middels wat dreiging via Emiel enigszins aanvallend voor de dag kwam. Dat de score niet al een nog erger tussenstand kende was het enige positieve in die fase van de wedstrijd, want het zielloos spelende tweede elftal , maakte geen moment de indruk nog in een resultaat te geloven.
Na ruim een half uur spelen eindelijk wat meer druk van GDA en het schot van Bas Toet had een beter lot verdiend, maar de keeper redde bekwaam en de hoekschop die volgde leverde weer twee mogelijkheden op voor GDA. De inzet van Emiel kwam op lat en de rebound werd door Mark Okhuizen wild over geschoten. VELO was gewaarschuwd en verscheen ook weer op de GDA helft en ook aan die zijde redde de doelman bekwaam en vlak voor de rust lijkt het toch 2-1 te worden. Een fantastische actie van Tim aan de Wiel, die goed doorgaat, twee spelers uitkapt, de keeper omspeelt, maar zijn schot van dichtbij gaat over het doel omdat de aanvaller de bal hoog wilde binnenschieten toen hij een verdediger aan zag komen glijden op de doelman. Extra zuur was het wel dat VELO daarna nog wel de 3-0 zou maken voor rust, middels een harde vrije trap van een meter of twintig in de kruising.

In de rust zette de trainer de boel iets anders neer en GDA moest noodgedwongen de enige wisselmogelijkheid al meteen gebruiken. Toine moest geblesseerd het veld verlaten en Mubarak zou hem vervangen.  Na de pauze een met meer beleving spelend GDA en er ontspon tenminste iets van een wedstrijd. Wat je in zo een fase dan nodig hebt is een doelpunt, maar die zou niet vallen. De grootste kans was voor Mubarak, die goed doorging maar de keeper op zijn weg vond. GDA drong aan en VELO counterde enkele keren gevaarlijk, maar Mark, Vincent en  Jeffrey hadden de zaakjes redelijk onder controle en VELO werd ook niet echt heel gevaarlijk meer en irriteerde zich zichtbaar aan het feit dat GDA na rust uit een ander vaatje tapte.
De tijd tikt verder en niet in het voordeel van GDA, dat er het beste van probeerde te maken, maar de laatste treffer van de wedstrijd was er ook een van VELO en de 4-0 eindstand is een verdiende, niet eens geflatteerd te noemen. Tot overmaat van ramp ook nog een blessure voor de GDA doelman en zo vonden we de laatste vijf minuten Damiën tussen de palen en GDA moest de wedstrijd met zijn tienen vol spelen.

Hopelijk kunnen we volgende week weer een ´normaal´ tweede elftal bekijken als koploper OLIVEO 2 op bezoek komt op Madestein. Want zoals het vandaag moest gaan, is voor niemand leuk.