8 november 2015 12:00

Vliet, A.A.M. van

GDA 2 - VUC 2 2-0 (0-0)

DOOR DE OGEN VAN DE TRAINER

Om 12 uur de aftrap van de topper in de reserve 1e klasse nummer 2 VUC tegen nummer 4 GDA. Na de twee verliespartijen in de vorige wedstrijden Velo & Oliveo zou wederom verlies voor GDA betekenen voorlopig af te haken in de strijd om de bovenste plaatsen.

VUC begon fel aan de wedstrijd. Door het steeds inschuiven van hun nr. 3, Francisco Grant overigens de zwager van Gerard Rust, kreeg VUC een overwicht op het middenveld. Als Grant in speelde op één van de middenvelders en bijsloot kwam de bal steeds achter onze verdediging en ging één van hun middenvelders in de diepte. Gelukkig was onze grensrechter Denis Korotkevics scherp en kon hij een aantal malen voor buitenspel vlaggen, toch werd VUC ook gevaarlijk met deze opbouw.

Na ongeveer een kwartier spelen nam GDA het heft over en speelde vooral op de helft van VUC. Door goed positiespel en een positieve beleving kwamen we vaak gevaarlijk in het strafschopgebied van onze tegenstander.  Helaas duurde het te lang dat de beslissende steekbal werd gegeven en kon VUC zich steeds met veel man achter de bal opstellen. Rayvano van Alphen en Emiel van Assen kregen wel mogelijkheden maar konden de bal net niet het laatste zetje tegen het netje geven en zo gingen beide ploegen rusten met een 0-0 stand.

In de rust spraken we af iets sneller de bal uit de combinatie aan de zijkant achter de verdediging van VUC te leggen. We wisten dat hun nummer 3 het niet lang zou volhouden en zo zou er in het centrum van onze tegenstander voor ons de ruimte moeten ontstaan.

De 2e helft hadden we duidelijk een overwicht maar moesten wel opletten niet met teveel spelers voor de bal te komen. Na 15 minuten weer een goede combinatie over de rechterkant en Mo Yilmaz kwam voor open doel helemaal vrij op de rand van het 5 meter gebied, helaas stoot de bal net op en schoot Yilmaz hoog over het lege doel. Ook uit een aantal corners ontbrak het ons aan een beetje geluk om de openingstreffer te maken. VUC kreeg het idee dat er vandaag voor hun wel een resultaatje in zat, en ongeveer twintig minuten voor tijd dacht de VUC spits gescoord te hebben maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel
In het veld werd het grimmiger en af en toe werd de botte bijl gebruikt. Op het moment dat we dachten door te drukken schoot een speler van VUC vanaf net over de middenlijn de bal op de lat boven de goed keepende Alessandro Visser (GDA B1) die weer het doel verdedigde in plaats van de geblesseerde Herman van Maren. Uiteraard nam GDA geen genoegen met één punt en deed er een schepje boven op. We brachten wat wissels in het veld en in de 90e minuut viel dan eindelijk de verlossende treffer. Door goed doorgaan op rechts van de weer teruggekeerde Quincy Dundas kon hij vanaf de achterlijn de bal op Rayvano van Alphen geven en die schoot de bal hard achter de VUC keeper 1-0.
Uiteraard was de ontlading groot maar moesten we de overwinning nog wel over de streep trekken, want VUC was niet naar Sportpark Madestein gekomen om te verliezen. Vanaf de aftrap werd meteen een diepe bal gegeven die door de GDA defensie goed verwerkt werd, de bal werd onderschept en direct hard naar voren gespeeld. De laatste man van VUC werd onder druk gezet door Marvin Moreira, die na zijn blessure zijn eerste minuten in GDA 2 maakte, hij veroverde de bal en stelde direct Rayvano van Alphen in staat zijn tweede treffer en voor GDA de 2-0 te maken en zo waren de drie punten binnen.

Vandaag een prima teamprestatie en op naar volgende week met weer een thuiswedstrijd dan tegen Wateringseveld/Gona 2, aanvang 12.00 uur.