Brian Bloemink (penalty)

Mannen zondag, 2, 1e klasse A

11 oktober 2015 11:30

Dogterom, M.G.J.

GDA moest zondag naar sv.Erasmus maar misten vooraf wel een aantal basisspelers. Rayvano van Alphen en Adel elBouzidi waren opgeroepen voor het keurkorps om daar hun kunsten te laten zien. Daarentegen had GDA 2 wel de beschikking over drie A- Junioren. Zaterdag had trainer Jeroen de Ligt gevraagd wie er met GDA 2 mee konden doen en de eerste hand die omhoog ging was van Oktay Colakoglu, hij besliste uiteindelijk met een knap schot de wedstrijd.

GDA begon met A-junior Tim Vreeswijk in de basis voorzichtig aan de wedstrijd en Erasmus zette meteen druk, het duurde een minuut of tien voordat de ploeg daaraan gewend was en kwam toen meer aan voetballen toe.
De eerste keer leverde dat een schotkans op maar in de 12e minuut was er een uitgelezen mogelijkheid om via een toegekende strafschop op voorsprong te komen. Sander Janssen werd in de diepte aangespeeld en binnen het Erasmus strafschop gebied werd hij onreglementair gestuit. Strafschop besliste de goed leidende scheidsrechter Dogterom, Brian Bloemink verzilverde het buitenkansje 0-1.

In de eerste helft was het GDA dat de kansen kreeg maar ook behoedzaam moest zijn voor een paar handige Erasmus spelers. De grootste kans om de score te verdubbelen was voor Robin Boek maar hij kon net niet bij de bal. Een vrije trap van Tim aan de Wiel ging ruim over het doel en dus brak de rust met een 0-1 voorsprong aan.

De tweede helft begon Erasmus weer energiek aan de wedstrijd en dat had succes. De nummer 10 van Erasmus was ineens voorbij Mark Okhuizen en vrij voor het doel maakte hij geen fout 1-1. Daarna  had GDA zomaar op achterstand kunnen komen want Damian Guth verspeelde op eigen helft de bal en daarbij kon een aanvaler vrij op GDA sluitpost Herman van Maren afgaan. Herman moest ten koste van een overtreding zijn tegenstander een halt toeroepen, "Strafschop" besliste scheidsrechter Dogterom.
Herman van Maren is geen Jasper Cillessen en dus stopte de Loosduinse doelman de strafschop vakkundig en bleef het dus 1-1.

GDA wilde toch de drie punten mee naar Madestein nemen en dus zocht het maar weer eens de aanval die versterkt werd door de invallers Tim van Amerongen en Oktay Colakoglu. Een vrije schietkans van Tim aan de Wiel ging schuin over het Erasmus doel en vlak daarna had Tim aan de Wiel alle tijd om te nemen en te draaien maar schoot hij te gehaast en ging de bal weer over het doel. In de fase dat GDA druk zette en veelal op de helft van de tegenstander was te vinden vergreep Erasmus en oud GDA speler Renaldo Rijkers zich aan zijn tegenstander Tim aan de Wiel en dat betekende helaas Renaldo zijn tweede gele kaart. De onfortuinlijke Erasmus speler stond na drie jaar geen voetbal voor het eerst in een competitiewedstrijd weer op het veld, en moest dus met rood inpakken en wegwezen.  Het duurde tot de 90e  minuut voordat GDA kon juichen, een afgeslagen voorzet eindigde bij Oktay Colakoglu en die vond met een prima schot de lange hoek waar de 1-2 binnen plofte.
Erasmus perste er nog een slot offensiefje uit maar behoudens een vrije trap die Herman uitstekend pakte is de ploeg van de Erasmusweg niet gekomen.
De drie punten werden bij het laatste fluitsignaal begroet en volgende week speelt GDA thuis tegen Velo 3 aanvang 12.00 uur.