... (e.d.)

Mannen zondag, 2, 1e klasse A

27 september 2015 10:30

Valkema, R.A.W.

In wat wel de slechtste wedstrijd van GDA 2 tot nu toe was dit seizoen behaalde het na een 2-1 achterstand bij rust wel drie punten 2-3. Niets ten nadelen van de gasten die nu spelen maar GDA 2 mist ten opzichte van vorig seizoen wel 5 tot 6 bepalende spelers en heeft daarmee in voetballende kwaliteit ingeboet. Ook Jeffrey van der Harst en Rayvano van Alphen beiden vandaag bij GDA 1 en Mo Yilmaz knieblessure werden deze wedstrijd gemist. GDA begon wel goed een overtreding kwam een Kraai op een gele kaart te staan en Tim aan de Wiel legde de bal zorgvuldig neer, de zwabberbal was de HBS doelman te machtig en hij sloeg de bal omhoog en door het vele effect ging de bal het doel in. Wel of niet over de lijn, Brian Bloemink maakte in ieder geval een eind aan de onzekerheid door de bal duidelijk tegen het net te schieten 0-1.

HBS koos de aanval en achterin was GDA kwetsbaar, de twee centrale Mark Okhuizen en Damian Guth leken erg onwennig en Vincent Beelo als rechtsback met een linkerbeen is ook niet alles. Het middenveld met Robin Boek Deniss Korotkovics en Adel elBouzidi verzette wel het nodige werk maar echt voetbal zat er niet in. HBS kwam op gelijke hoogte door een foutenfestival aan Loosduinse kant met Herman van Maren als laatste die misgreep 1-1. Nog voor rust namen de kraaien de leiding, een lange bal viel tussen Damian Guth en Mark Okhuizen in en de HBS spits frommelde zich er tussen door en ging richting Herman van Maren die het nakijken had 2-1.

Na rust was HBS de bovenliggende partij, met kunst en vliegwerk en een paar goede reddingen van Herman van Maren bleef het 2-1. GDA knokte zich terug in de wedstrijd en een goede gevaarlijke voorzet van Tim aan de Wiel viel over spits Brian Bloemink heen maar een ongelukkige verdediger liep de bal zelf over de lijn achter zijn eigen keeper 2-2.

Tien minuten voor tijd zette Adel elBouzidi op rechts goed door en zijn voorzet bereikte Tim aan de Wiel die GDA op voorsprong zette 2-3. Een waar slotoffensief van HBS overleefden de Loosduiners en zo trokken ze de overwinning over de streep. Volgende week speelt GDA 2 thuis tegen Foreholte 2 aanvang 12.00 uur.