GDA speelt gelijk tegen DUNO en stijgt naar veilige 10e plaats

DUNO 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

5 maart 2016 14:45

Moussaoui, M.

GDA is dankzij een 1-1 gelijkspel naar de  'veilige' 10e plaats gestegen. In eerste instantie veel teleurgestelde gezichten na afloop bij GDA, maar na het horen van de overige uitslagen heerste er toch wel wat tevredenheid bij GDA. In de eerste helft liet GDA bij vlagen weer het voetbal zien waarmee eerder dit seizoen veel punten werden behaald, maar in de 2e helft had de ploeg van Richard Langeveld geen antwoord op de oppertunistische strijdwijze van DUNO. Vlak na rust kreeg GDA ook nog eens door een ongelukkige strafschop een tegentreffer te verwerken waardoor het treffen tussen de twee Haagse ploegen in een gelijkspel eindigde. Na afloop van deze wedstrijd bleef het nog lang gezellig in de bomvolle GDA kantine waar supporters en spelers van beide clubs nog een lange en gezellige 3e helft ondergingen met live muziek van Robbie te Pas. Het is te hopen dat de spelers van beide clubs beseffen dat dit soort zaterdagen in de 4e klasse zeldzaam zijn en dus alle reden om alles op alles te zetten om in de 3e klasse te blijven en lekker veel spannende en gezellige derby's te blijven spelen.

Wedstrijdsponsor: Free Kick Sport
Fotograaf: Hans Altimari

GDA kon weer een beroep doen op Lorenzo Scheffer en Patrick Kruis. Vooral het terugkeren van Kruis kwam goed uit omdat Glenn Sjouke op de training weer geblesseerd is geraakt. Kruis liet tegen DUNO een zeer goede indruk achter. De rentree van Scheffer bleef zal helaas beperkt blijven door een onnodige gele kaart na een opstootje met oud GDA-er Danny v/d Zwan. Dit kost GDA's aanvoerder de belangrijke uitwedstrijd tegen TAC'90. Ook Arnout Ooievaar nadert weer zijn oude vorm en is een welkome versterking in het team van Richard Langeveld.

GDA begon goed aan de wedstrijd. GDA bouwde telkens goed op waarbij Daina Ridderhof in postitieve zin opviel. De laatste man van GDA speelt met veel vertrouwen en dat werkte aanstekelijk bij zijn medespelers. DUNO kwam niet in het spel voor en het spel van de gasten in de openingsfase bood niet veel vertrouwen voor het groen/zwarte deel van het publiek.

In de 23e minuut kwam GDA dan ook zeer verdiend op voorsprong nadat Adil el Fakih Danny v/d Zwan te snel af was na een voorzet van Phil Altimari. GDA bleef na de openingstreffer de betere ploeg, maar werd niet echt gevaarlijk, mede doordat de GDA aanvallers het fysiek vaak moest afleggen tegen de lange en sterke DUNO verdedigers. DUNO kwam alleen in de buurt van het doel middels corners en vrije trappen. Gezien het feit dat DUNO veel lengte in de ploeg heeft zou dit tot kansen moeten leiden, maar de corners en vrije trappen werden tot verrassing van velen steeds laag ingebracht, waardoor GDA eenvoudig op de been bleef. De rust werd dan ook behaald met een 1-0 stand.

GDA werd door Langeveld gewaarschuwd scherp te beginnen aan de 2e helft, iets wat de voorgaande wedstrijden steeds fout ging. Ook nu ging dit niet goed, al had GDA veel pecht toen een ongevaarlijke voorzet op de hand van Tim van Leeuwen werd geschoten. Een strafschop oordeelde scheidsrechter Moussaoui. De strafschop werd niet al te best genomen door Paul Droppert van DUNO, maar via de hand van Pim Bergmans en de paal belandde de bal toch tegen de touwen waardoor de stand werd gelijkgestrokken.

In het verdere verloop daalde het niveau van de wedstrijd met de minuut en enkele onvriendelijkheden zorgde voor veel onnodige kaarten bij beide ploegen. Danny v/d Zwan van DUNO mocht overigens niet klagen dat Moussaoui een natrappende beweging in de hoek van het veld bij Adil el Fakih over het hoofd zag.

DUNO speelde veelal de lange bal en deelde wat speldenprikjes uit. GDA vergat te voetballen en kreeg op een schot in de korte hoek van Phil Altimari na eigenlijk geen uitgespeelde kansen in de 2e helft, mede door het sterke optreden van oud GDA-er en huidig DUNO doelman Jeffrey van Vliet, die heerste in zijn doelgebied en opviel met zijn sterke uittrappen. Ondanks het belabberde spel van beide ploegen in de 2e helft bleef het wel spannend tot de laatste minuut. Gescoord werd er echter niet meer waardoor GDA en DUNO genoegen moesten nemen met een punt. Net als eerder dit seizoen.