5 december 2015 14:30

Scheidsrechter

Klomp, T.

Onbekend

GDA heeft in een tumultueus verlopen wedstrijd bij Houtwijk een terechte nederlaag geleden. Ondanks het belabberde spel van GDA was de nederlaag onnodig. Vooral de scheidsrechter had een negatieve hoofdrol en benadeelde GDA op twee cruciale momenten.

GDA werd vooral op felheid afgetroefd waardoor de thuisploeg het eerste half uur domineerde. De 0-1 van Lesley Kloor kwam dan ook uit de lucht vallen. Arnout Ooievaar jaagde door op Houtwijk doelman Bas Swillens die de bal tegen Ooievaar aan schoot. Lesley Kloor schoot de afgeslagen bal direct uit de lucht in het doel.

Voor de openingstreffer was aanvoerder Danny van Kesteren overigens al geblesseerd geraakt en werd vervangen door Lorenzo Scheffer, die juist net weer fit was. In de 40e minuut ontsnapte een Houtwijk speller aan een rode kaart (wel geel) nadat Glenn Sjouke op schandalige wijze werd getorpedeerd. Sjouke kon de wedstrijd dan ook niet voortzetten. Achteraf gaf de scheidsrechter toe hier een verkeerde beslissing te hebben genomen, dat is in ieder geval sportief. De reden erachter was dat Arnout Ooievaar voor een overtreding vlak daarvoor eigenlijk geel had moeten krijgen, en dat ook niet deed. Hij was dus in ieder geval consequent.

Vlak voor rust nam Houtwijk een corner. Bij de uitgevoerde variant werd Daina Ridderhof overduidelijk naar beneden getrokken, maar dit werd niet gezien waardoor Houtwijk de gelijkmaker kon maken.

Twee cruciale momenten die de wedstrijd hebben beinvloed. Houtwijk had een absoluut veldoverwicht, maar werd zelden gevaarlijk. Zo ook in de 2e helft. GDA bakte er weinig van. In dit soort wedstrijden wordt er meer gevraagd dan verzorgd voetbal. Houtwijk begreep dat beter er ging er dankzij een treffer in de 75e minuut verdiend met de winst vandoor. Enerzijds door beslissingen van de scheidsrechter, anderzijds omdat de thuisploeg simpelweg beter en feller was dan GDA.