Boer, E. den

Onbekend

GDA heeft de uitwedstrijd bij koploper Te Werve met duidelijke cijfers verloren. De lijstaanvoerder was simpelweg een maatje te groot voor GDA en legde dankzij deze zege beslag op de 1e periode. De club die sinds vorig jaar weer is teruggekeerd in Rijswijk, niet ver van de locatie waar het jarenlang bivakkeerde, heeft de laatste 2 seizoenen een ware metamorfose ondergaan en heeft een enorme kwaliteitsimpuls ondergaan.

Foto's: Hans Altimari

GDA en Te Werve kennen als competitiegenoot een lange historie en zeker het laatste decennium was een overwinning op de groen-witten vaak een zekerheidje. Als pomovendus doet Te Werve het uitstekend, dus GDA was vooraf gewaarschuwd. Daarbij miste GDA nogal wat spelers, waarbij naast de lijst met landurig geblesseerden nu ook aanvoerder Danny van Kesteren afwezig was. Ook beide doelmannen waren niet beschikbaar. Pim Bergmans is nog geschorst en Yuri van Haastert is nog niet wedstrijdfit, al deed hij wel mee met het 2e. Arno v/d Hoeven, laatste man van GDA maar voorheen 1e doelman bij o.a. Die Haghe en Loosduinen, nam plaats onder de lat.

Te Werve liet er geen gras over groeien. Al na 10 minuten werd het veldoverwicht uitgedrukt in een doelpunt. Sahin Kalkanoglu nam Te Werve bij de hand en liet Arno v/d Hoeven kansloos. Ne ruim een half uur verdubbelde Kaz van Oostrom Soede de marge en zo bereikte de thuisploeg de rust met een 2-0 stand.

Na rust had GDA ook niet veel in te brengen. De pits van de Rijswijkers, Lovette Felicia scoorde in nog tweemaal voordat Arnout Ooievaar de eer kon redden. De thuisploeg kon een feestje gaan vieren na het behalen van de eerste periodetitel en GDA likte opnieuw de wonden na de 2e kansloze nederlaag op rij. Inmiddels is GDA afgezakt naar de 6e plaats na 4 wedstrijden op rij zonder overwinning en het heeft zelfs een negatief doelsaldo. Het wordt dus weer hoog tijd voor een driepunter, want de verschillen zijn enorm klein. Het verschil met een p/d plaats (5p) is inmiddels kleiner dan het gat met de koploper. (6p)

A.s. zaterdag speelt GDA thuis tegen Naaldwijk, dat Semper Altius met 4-0 versloeg. GDA krijgt dus opnieuw een ploeg in vorm op bezoek, maar zal alles uit de kast trekken om de punten op Madestein te houden!