TAC'90 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

17 oktober 2015 14:45

Colenbrander, D.J.P.

GDA heeft in de 7e competitiewedstrijd de eerste nederlaag geleden. Het zat vandaag eens een keer niet mee, en het sterk spelende TAC'90 ging er uiteindelijk verdiend met de 3 punten vandoor. GDA behaalde uit de laatste 3 wedstrijden slechts 2 punten waardoor het tijdens de waanzinning spannende ontknoping van de 1e periode geen rol van betekenis zal gaan spelen.

Foto's: Hans Altimari

GDA kende de nodige personele problemen. In de achterhoede was naast de al langer afwezige Tomas Okhuizen, Wesley Knoppert en Jim van Zeijl nu ook Glenn Sjouke niet van de partij. Zijn plaats werd ingenomen door Maurice Perigault Monte. Verder geen wijzigingen in de basis ten opzichte van vorige week. Dit betekende dus opnieuw geen basisplaats voor Didi Eesiah en Lesley Kloor. Naast hen zat alleen Lennard Nijp nog op de bank en dus geen reservekeeper, wat later hard nodig bleek. De 2e doelman, Yuri van Haastert, kwam om dezelfde tijd in actie met GDA 2 en de andere back ups, Arno Barnas en Arno v/d Hoeven waren vanwege een blessure en werk ook niet beschikbaar. Ook de A1 speelde om 14.30 uur dus geen stand-in voor Pim.

Op deze topper waren ondanks het slechte weer veel toeschouwers afgekomen, waarvan ook een substantieel deel van de bezoekers. Beide ploegen werkten erg hard waarbij TAC'90 in de beginfase een optisch veldoverwicht had. GDA nam in de loop van de eerste helft het initiatief over en in de laatste minuten van de eerste helft kreeg GDA een aantal grote kansen. Een inzet van Brian Veldboom werd van de lijn gehaald en Arnout Ooievaar stuitte op de uitkomende doelman Nitesh Khedoe. Mede hierdoor was de ruststand 0-0.

In de 2e helft kwam TAC'90 al in de 50e minuut op voorsprong door een doelpunt van Kees v/d Straaten. GDA had moeite om een gaatje te vinden in de TAC'90 defensie en wisselde offensief door met Lesley Kloor een extra spis in te brengen. Het ging voor GDA echter volledig mis in de 80e minuut nadat Pim Bergmans de doorgebroken Jeffrey Ramkisoen neerhaalde. Rood voor Bergmans, veldspeler Jeffrey v/d Meer op doel en een strafschop voor de bezoekers. Rico Kogeldans liet v/d Meer kansloos en de wedstrijd was beslist. Een cruciaal moment dus, want GDA heeft al vaker laten zien ondanks de mindere te zijn toch resultaat te kunnen halen. Met 10 man, 0-2 achter en een speler op doel werd dit toch wel een lastige klus. Dit zou ook blijken want het was TAC'90 dat zelfs de 0-3 noteerde.

Een tik dus voor GDA. Eerste nederlaag en de eerste keer dit seizoen niet gescoord. De nederlaag komt ook nog eens op een uiterst ongelukkig moment vlak voor de ontknoping van de eerste periode. Na een uitstekende start is GDA in 3 wedstrijden gezakt van de eerste naar de 5e plaats. De eerstvolgende wedstrijd is tegen Te Werve, dat ook in de hoek zit waar de klappen vallen, maar nog wel in de race is voor de eerste periode.