GDA blijft koploper na gelijkspel tegen DSVP

DSVP 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

3 oktober 2015 14:45

Wigleven, W.

GDA heeft dankzij een 1-1 gelijkspel tegen DSVP de koppositie weten te behouden. Zowel Maasdijk als Te Werve verloren hun wedstrijd waardoor GDA als enige nog ongeslagen is. Ook tegen DSVP speelde GDA weer een degelijke pot en na een matige eerste helft waarin GDA voor het eerst dit seizoen op achterstand kwam, werd de achterstand in een veel betere 2e helft goedgemaakt door een wonderschone stift van captain Danny van Kesteren.

Foto's: Hans Altimari

GDA miste tegen DSVP Rodier Hussain-Ali, die op de training geblesseerd is geraakt. De weer fitte Lorenzo Scheffer nam zijn plaats in. Didi Eesiah en Adil el Fakih namen plaats op de bank en zij werden in de basis vervangen door Brian Veldboom en Arnout Ooievaar.

GDA en DSVP waren gelijkwaardig in de eerste helft en de kansen waren schaars. Toch kwam DSVP vlak voor rust op voorsprong door een doelpunt van Ado Murcelovic. Dit was de eerste keer dat GDA dit seizoen op achterstand kwam.

In de 2e helft werd GDA sterker. GDA profiteerde van balverlies van DSVP. De doelman van DSVP, Tom Benard, stond hierdoor te ver voor zijn doel en aanvoerder Danny van Kesteren verschalkte hem met een heerlijke stift. GDA drukte flink door na de gelijkmaker, maar kon verder niet profiteren van het veldoverwicht. Beide ploegen leken genoegen te nemen met een gelijkspel, maar in de slotfase perste GDA er nog een slotoffensief uit met inmiddels Adil el Fakih en Didi Eesiah in de ploeg. Een overwinning zat er helaas niet meer in.