1 - 3

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

26 september 2015 14:30

Winter, A.E. de

GDA is dankzij een 1-3 overwinning bij MVV'27 op kop gekomen in de 3e klasse B. Te Werve heeft weliswaar minder verliespunten, maar de prestatie is er niet minder om. Voorlopig gaat GDA voortvarend van start in de competitie met een gelijkspel tegen Berkel en overwinningen op toonaangevende clubs als Verburch, Honselersdijk en nu dus MVV'27.

Foto's: Hans Altimari

MVV'27, de laatste jaren voornamelijk 2e klasser, is matig gestart en is na de nederlaag gezakt naar de 12e plaats. Bij GDA viel vooral de degelijkheid, mentaliteit en effectiviteit weer op. Het lijken de wapens van GDA dit seizoen en dus ook tegen MVV'27 in een wedstrijd waar Lorenzo Scheffer, Phil Altimari, Wesley Knoppert en Jim van Zeijl geblesseerd langs de kant stonden. Ook Tomas Okhuizen ontbrak, maar de maakte speelminuten bij GDA 2.

De start was voortvarend van GDA. Al in de 4e minuut was het raak nadat Lesley Kloor een corner van Jeffrey v/d Meer tussen 2 verdedigers en de MVV'27 doelman in binnen kon koppen. Het was voor Kloor alweer zijn derde opeenvolgende wedstrijd waarin hij trefzeker was. De jonge maar grote spits van GDA maakt het helemaal waar tot nu toe en ontwikkeld zich stormachtig.

Lesley Kloor tussen 3 man in succesvol.

Kloor had overigens de score nog kunnen opvoeren maar hij faalde oog in oog met doelman Mostert van MVV'27. GDA speelde een sterke openingsfase en leek MVV'27 in de houtgreep te hebben. GDA kreeg nog wel wat kansen, o.a. de debuterende Adil el Fakih had een grote kans, maar de Loosduinse storm ging langzaam liggen waardoor de thuisploeg het initiatief kon overnemen. MVV'27 kreeg ook kansen maar met veel kunst en vliegwerk hield Pim Bergmans zijn doel schoon.

Adil el Fakih voor het eerst in de basis bij GDA.

In de 2e helft bleef MVV'27 aandringen maar het vizier van de thuisploeg stond niet op scherp. De aloude voetbalwet, die bij GDA zeker van toepassing is dit seizoen, trad ook nu in werking. Vanuit een counter stoomde Patrick Kruis over de rechterkant naar voren en gaf een puntgave voorzet op de meegelopen Rodier Hussainali die knap genoeg met zijn geringe fysiek toch tussen de verdedigers, a la Bep Bakhuijs, de bal binnenkopte.

Rodier Hussain-Ali met de 0-2.

In de 80e minuut kwam MVV'27 terug in de wedstrijd door een doelpunt van Leon van Kesbergen van MVV'27. Het werd dus nog even billenknijpen voor GDA, maar wederom bleek trainer Richard Langeveld een gouden XXX te hebben met wisselen want zoals al eerder dit seizoen werd een doelpunt gescoord waarbij aangever en doelpuntenmaker als invaller werden ingebracht.  Brian Veldboom gaf een heerlijke bal op de ingelopen Arnout Ooievaar, die met een schuiver de nekslag toediende aan MVV'27. Weer een overwinning dus voor GDA, een zeer knappe prestatie van spelers en staf!

Arnout Ooievaar scoort de 1-3

Volgende week speelt GDA thuis tegen DSVP, tot dan!