GDA boekt keurige overwinning op Honselersdijk

1 - 3

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

12 september 2015 14:30

Moussaoui, M.

GDA heeft een knappe uitzege geboekt bij Honselersdijk.  Na een 1-2 ruststand werd het uiteindelijk 1-3. Na 2 wedstrijden heeft GDA 4 punten behaald en dat is een prima start voor de ploeg van Richard Langeveld. Zaterdag speelt GDA thuis tegen Verburch, dat na twee gelijke spelen in de middenmoot is terug te vinden.

Fotograaf: Hans Altimari

Richard Langeveld had twee wijzigingen in de basisopstelling doorgevoerd. Jeffrey v/d Meer en Didi Eesiah mochten vanaf de aftrap beginnen ten koste van Brian Veldboom en Lesley Kloor. Tomas Okhuizen en Glenn Sjouke keerde ook weer terug in de wedstrijdselectie, maar namen beiden ook plaats op de bank evenals reservedoelman Arno v/d Hoeven. Richard Langeveld liet het verdedigingsblok van de wedstrijd tegen Berkel intact en dus vormden Patrick Kruis, Tim van Leeuwen, Daina Ridderhof en Roy Hartman de verdediging tegen Honselersdijk. Een zeer sterke bank dus voor GDA, en dat is toch een prettige gedachte voor de technische staf.

De basisopstelling.

Beide teams deelden in de slotfase wat speldenprikjes uit, maar het was uiteindelijk GDA dat de score opende. Jeffrey v/d Meer gaf zijn basisplaats nog wat meer allure door voor het eerst sinds 22 maart 2014 een competitiedoelpunt te maken. Ook toen was Honselersdijk de tegenstander. Opvallend was hoeveel vrijheid de middenvelder van GDA kreeg van de verdediging van de thuisploeg.

Jeffrey v/d Meer scoort hier de 0-1.

De thuisploeg liet het er niet bij zitten en niet lang na de 0-1 scoorde Tom van Veen van Honselersdijk de gelijkmaker nadat hij een afgeslagen vrije trap vol op de pantoffel nam en Pim Bergmans kansloos liet. De meeste toeschouwers verzoenden zich al met een gelijke stand bij rust, maar de spelers in het veld bij GDA dachten daar heel anders over. Didi Eesiah en Rodier Hussan-Ali voerden een perfecte aanval uit waarbij eerstgenoemde de aangever was, en Hussani-Ali de afmaker, waarbij ook nu de GDA aanvallers erg veel ruimte kregen. GDA ging dus met een 1-2 voorsprong de rust in.

Rodier Hussaniali heeft zojuist de 1-2 gemaakt en loopt naar Didi Eesiah.

In de tweede helft ging Honselersdijk op jacht naar de gelijkmaker. GDA had echter zijn zaken achterin goed op orde en kwam er regelmatig gevaarlijk uit. Vooralsnog bleef het bij een 1-2 tussenstand. In de 70e minuut moest Lorenzo Scheffer het veld geblesseerd verlaten en even later werd ook doelpuntenmaker Jeffrey v/d Meer gewisseld. Op dat moment kon GDA moeilijk onder de druk uit voetballen waardoor Richard Langeveld besloot twee aanvallend ingestelde spelers in te brengen: Lesley Kloor en Brian Veldboom. Dit plan werkte goed en beide invallers waren dan ook verantwoordelijk voor de nekslag van Honselersdijk. Brian Veldboom gaf de bal voor en Lesley Kloor, die toch wel behoorlijk vrij stond, schoof de bal binnen: 1-3.

Lesley Kloor maakt de bevrijdende 1-3.

In de slotfase werd er aan beide kanten nog een doelpunt afgekeurd, maar aan de 1-3 stand veranderde niets meer. Een zeer effectief en collectief sterk spelend GDA pakte hierdoor zijn eerste overwinning. A.s. zaterdag speelt GDA thuis tegen Verburch. Tot dan!

Opstelling GDA: Pim Bergmans. Patrick Kruis (Glenn Sjouke), Daina Ridderhof, Tim van Leeuwen, Roy Hartman, Rodier Hussain-Ali, Danny van Kesteren, Lorenzo Scheffer (Lesley Kloor), Jeffrey v/d Meer (Brian Veldboom) Arnout Ooievaar en Didi Eesiah.

Niet ingevallen: Tomas Okhuizen en Arno v/d Hoeven.