altGDA heeft in de eerste competitie met 1-1 gelijkgespeeld tegen Berkel. De wedstrijd tegen 'angstgegner' Berkel kon onder perfecte omstandigheden worden afgewerkt. Richard Langeveld moest vooral achterin improviseren door het ontbreken van Tomas Okhuizen, Wesley Knoppert en Jim van Zeijl (blessures) en Glenn Sjouke (geschorst). Centraal achterin werd dit opgelost door Tim van Leeuwen en Daina Ridderhof als duo te posteren.

Fotograaf: Hans Altimari

Na een gelijkopgaande eerste helft, welke werd afgesloten met een 0-0 stand, werd de wedstrijd in de 2e helft een stuk levendiger. Berkel werd gaandeweg de 2e helft vorderde sterker, maar het was GDA dat op voorsprong kwam door een doelpunt van Arnout Ooievaar die de uitkomende doelman van Berkel met een diagonale schuiver passeerde.

alt

Arnout Ooievaar vandaag trefzeker.

Berkel stapelde vervolgens kans op kans maar lat en doelman Bergmans lagen in de weg. In de laatste minuut maakte Roy Hartman een overtreding in het strafschopgebied en scheidsrechter Ed Pieterman legde de bal op de stip, welke door Jan v/d lugt namens Berkel werd benut. Zuur voor GDA dat de overwinning in de slotseconde daar haar vingers zag glippen, maar gezien het spelbeeld niet onterecht. Vorig jaar pakte GDA welgeteld 0 punten tegen Berkel, waaronder een 6-1 nederlaag in de wedstrijd dat GDA de 2e periode kon pakken. GDA rekende dus af met die slechte statistieken. Volgende week gaat GDA op bezoek bij Honselersdijk, dat uitstekend is gestart met een overwinning op Die Haghe.