Madesteinweg 17
2553EC
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3978920

Met z’n allen vroeg uit de veren om ons op te maken voor de stadsderby tegen onze overburen Loosduinen. Met een o-zo-fijne (lente)temperatuur trapten onze dappere strijders om 09.00 uur sharp af. En, goed om te vermelden, het team was weer eens compleet, wat praktisch gezien 3 wisselspelers betekent. Een nieuwe competitieronde betekent nieuwe ronde nieuwe kansen. Ready to rock & roll on the field!

In zowel het 1e als het 2e kwart was GDA de bovenliggende partij met de nodige aanvallen (maar een beperkt aantal zuivere kansen). Bizar genoeg was het echter de tegenstander, die nauwelijks écht voor ons doel verscheen, die op 1-0 voorsprong kwam door een eigen doelpunt van Tommy (no worries, kan gebeuren). Vlak voor rust wist Loosduinen er nog eentje in ons net te doen belanden: 2-0. Brrrr. No good. En vooral onnodig. Kwestie van vertrouwen houden en kansen verzilveren. Toch?!

Blijkbaar drukten onze coaches in de rust op het goede knopje bij onze stoere voetballers, want direct (!) na de aftrap was het Inayat die super effectief was en tekende voor de 2-1. Bam! Lekker! En door…!

En door gingen ze 😊. Kort erna wist Ol de 2-2 te scoren na een goede samenwerking tussen Luay en Matthijs, die na kinkhoest ☹ gelukkig weer van de partij kon zijn. Nog geen minuut later haalde Luay flink uit, maar de bal dreunde hard op de paal. Onze GDA’ers voelden dat er meer in zat en drukten door. Na een nice één-tweetje tussen Matthijs en Oliver, ging de inzet van Ol nét naast. In een volgende aanval was het Mattie die de bevrijdende goal maakte met een fancy sierlijke hakbal (asjemenou, waar heeft-ie dat nou toch weer geleerd?!?): 2-3. Met deze voorsprong werd het 3e kwart afgesloten.

Ook in het 4e kwart bleven we (aanvallend) voetballen. Een heerlijke voorzet van Alén vanaf de zijkant door de lucht was een mooie prooi voor Lizet, die de bal met haar linker voet uit de lucht plukte en fraai intikte: 2-4. Loosduinen perste er nog even alles uit, resulterend in 3-4. Nee hè, wordt het dan toch nog spannend? Gelukkig dacht onze Alén dat hij die eerdere voorzet nog wel een keertje kon herhalen. En dat deed-ie; en hoe! Vanuit de corner op rechts suisde de bal elegant door de lucht en wist Ol met een goede timing beheerst in te tikken à la Lizet 2 minuten eerder: 3-5. Gevoelsmatig een veilige marge, want de wedstrijd kroop richting het einde. Een slotoffensief van onze tegenstander leidde tot de bal op onze paal, die precies op de goede plek stond 😉. Een prettige start van dit seizoensdeel dus en met gepaste trots en drie punten onder de arm keerden onze dappere strijders huiswaarts, na eerst gepeuzeld te hebben van het Gouden Paasei; de verdiende prijs tijdens het gewonnen Paastoernooi bij HBS.

Tot onze volgende rendez-vous volgende week thuis om 10.30 uur tegen DUNO!