Madesteinweg 10
2553EC
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3978769

Zo. Vandaag weer dichtbij voetballen: thuis tegen RAS. Iedereen weer present, dus ready to rock! Na een stimulerende speech van de coach/trainer begonnen onze dappere strijders – met deze keer Josias in de aanval! - weer met goede moed aan de wedstrijd. Na het startsignaal rukte RAS met rasse schreden op en scoorde in de 5e minuut uit een corner de 0-1. Kort erna was het weer raak voor RAS na balverlies van Liset: 0-2.

Walk over? Nope! Enkele mooie doelpogingen van Alén en Oliver gingen net langs of over. En met name Tobias behoedde ons in de verdediging van nog meer tegendoelpunten.

Toch leek RAS niet onder de indruk van de tegenaanvallen, want de bal vond weer het net: 0-3. Au! Onze vrienden gingen onverstoorbaar verder en dat werd even later beloond. Oliver scoorde na een corner van Alén, die via de borst van Josias netjes voor zijn rechtervoet belandde: 1-3. Lekker! Die hadden we hard nodig. Direct na dit doelpunt regende het aanvallen op het doel van RAS van onder meer Alén, Josias, Matthijs en Ol. Dit deed het enthousiasme bij het thuispubliek oplaaien, getuige de toenemende decibellen in de aanmoediging (weer keelpijn ladies?!?) en de briljante oneliner “als ik een stoel had, zat ik op het puntje” 😊. En hielp dat? Ja en nee. Ja, voor de sfeer en de spanning. Nee, voor de doelpunten; onze voetballers stuitten op een Poolse muur.

De trend van de afgelopen wedstrijden is, dat we in het 4e kwart de nodige tegendoelpunten te incasseren hebben. Vandaag was dat duidelijk anders. Met onverminderd fanatisme streden onze GDA-boys en -girl tot het eindsignaal om terug te komen. De inzet werd beloond door een prachtig doelpunt van Josias met nota benen links. Als een ware prof juichte hij, terwijl de kuiltjes in zijn wangen van het lachen zichtbaar werden: 2-3. Kan het nog? Met nog een enkele minuut op de klok steeg de spanning, kracht bijgezet door de aanzwellende aanmoediging (ik wist niet dat het nóg harder kon dames; lekker bezig). Niettemin bleef het helaas bij 2-3.

Voorzichtig concludeert deze schrijver dat we wat moeten schaven aan ons rendement; meer doelkansen verzilveren. Maar wat waren we dichtbij...

Tot volgende week, als we weer thuis aantreden; dit keer tegen onze buren (en tevens koplopers)!