L. van Vuurdestraat 16
2552JG
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3975178

De laatste wedstrijd in de poule. Uit tegen Houtwijk, de nummer laatst. En wij? Nummer 7 van 8. Tijd om de eindsprint in te zetten en te gaan voor de winst, toch?!

Met fijn voetbalweer werd de wedstrijd gestart en vlogen onze dappere strijders erin. Geen doelpunten in het 1e kwart. Wel kansjes; de meeste voor ons. Saai, aldus Matthijs, die as-we-speak “stiekem” over mijn schouder meekijkt.

In het 2e kwart wisten onze voetballers het net van de tegenstander wél te vinden. Het begon met een mooie pass van Alén vanaf de zijkant, die met een sierlijke sliding door Matthijs werd ingetikt: 0-1. Aldus de toeschouwers. Volgens Matthijs zelf heeft hij de bal nooit geraakt en was het een eigen doelpunt van Houtwijk. Wel eerlijk. Daarna was het Oliver, onze goaltjesdief, die na een uitbal de keeper vakkundig passeerde en beheerst inschoot: 0-2. En kort erna wéér Ol, deze keer op aangeven van Alén: 0-3.

Fuuuuuut. De fluit. Rust. Drinken. Teamoverleg. En de scheids? Die bewoog zich zo snel mogelijk richting de achterzijde van het clubgebouw om te gaan roken 😉. Betrapt!

En door… De keeper van Houtwijk wist een schot van Ol maar net te pareren, waarna Alén gretig de bal in het net trapte: 0-4.

Met een geruststellende voorsprong gingen we het 4e kwart in. Inayat imponeerde met een zelfverzekerde solo en wist daarbij ook nog het doel te vinden: 0-5. “Lekker Zlatan!” Enkele momenten later dacht hij hetzelfde kunstje te kunnen uithalen, maar trof deze keer de paal. Vervolgens was het Tobi(as) met een lekker schot, waarmee de keeper duidelijk moeite had. Het was Ol die profiteerde van deze fout en de bal hard inschoot: 0-6. Tjemig, Olijf 😉 had duidelijk de smaak te pakken, want hij zorgde ook voor de 0-7, 0-8 en 0-9. En de scheids, die overigens gedurende de wedstrijd meer en meer gedecideerd ging optreden…? Die ging na de penalty’s natuurlijk gauw roken.

Asjemenou, de eindstand blijkt echter 0-10 te zijn. Ff iets gemist zeg maar. Waarschijnlijk afgeleid door de vele imitaties langs de lijn van Ans & Johan. Je weet wel, die van Vlogmania 😊.

En zo eindigen we in de poule met 8 punten en een positief doelsaldo van 8 (33 gemaakt, 25 tegen) als 5e (van de 8)!