2565AB
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3681960

Zonder Lizet, Alén en Revin (allen ziek of herstellend) - en dus zonder wisselspelers - traden onze dappere strijders deze keer aan bij en tegen HBS.

Na het startsein van de scheids, die zich met zijn kanariegele jas leek te hebben verkleed als SpongeBob 😉, ging de strijd gelijk op en was het spel aan beide kanten wat tam. Hoogtepunt van het 1e kwart was de bijna-goal van Oliver, die feilloos naar de juiste hoek schoot, maar het was de grote teen van de keeper van HBS, die de 0-1 deed voorkomen.

In het 2e kwart waren beide partijen duidelijk meer ontwaakt. Het begon met een overduidelijke handsbal van HBS in eigen strafschopgebied. Typisch gevalletje penalty, toch? Nee dus. “Nee, zeg je?!” “Nee, écht niet!” De scheids koos tot een ieders verbazing voor een vrije trap, die overigens ook nog eens een slorige 8 meter verderop (lees: verder van de goal verwijderd) moest worden genomen. Asjemenou?!?

Kort erna kwam de beloning. Na een corner van Luay, passte Ol de bal naar Tommy, die vlekkeloos inschoot: 0-1. Vervolgens behoedde Inayat onze vrienden op miraculeuze wijze van een tegendoelpunt, waarna Ol direct met een verschroeiende solo alleen tegenover de keeper stond, maar… helaas net naast schoot. Even later was het wel raak voor Ol, na een prima assist van Inayat: 0-2. HBS tikte nog net binnen voor de rust en bracht de stand daarmee op 2-1.

Het 3e kwart begon niet tof. HBS schoot raak met een lobje over Jason heen: 2-2. En daar bleef het voorlopig bij.

In het laatste kwart bleek HBS de bovenliggende partij te zijn, hetgeen resulteerde in een snelle 3-2. Reactie van de trouwe schare fans langs de lijn: zucht – steun – klaag. SpongeBob – de scheids dus – bleek in dit laatste kwart helaas een tamelijk dominante factor te zijn met bijzondere fluitmomenten (o.a. diverse “veterstrikmomentjes”) en schreeuwde dreigend naar de (eigen?) spelers dat ze eruit moesten als ze nog een keer hun mond zouden opendoen. Je begrijpt, dit kwam het spel niet ten goede.

HBS vond het nog niet genoeg en scoorde nogmaals: 4-2. De reactie nu vanaf de lijn (van een zeker iemand 😉): $@#*.

Gelukkig behoedde Jason ons van nog een tegendoelpunt; well done!

Enne, de coach van HBS bleek zich óók al te hebben vermomd; met pet én zonnebril. Het bleek niemand minder te zijn dan Jesse Klaver; je weet wel, die van Groen Links. En het gras was zeker groen, maar wel kunstgras by the way…

Ik zeg: met frisse moed naar onze thuiswedstrijd van volgende week tegen RAS om vol gas voor de overwinning te gaan.