Madesteinweg 10
2553EC
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3978769

Na een fantastisch trainingskamp op Gran Canaria waar de temperatuur de gehele week tussen de 26 en 29 graden was, moest GDA in de eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar in de ijzige kou aantreden tegen hekkensluiter sv Madestein, de wedstrijd vond plaats op veld 2 dat in tegenstelling tot veld 1 wel bespeelbaar was.
GDA trainer Robin den Dulk kon vandaag in de laatste linie geen beroep doen op Dennis Lubout, Arnout Ooijevaar en Jason van Oostrum, en ook Noa Schoenmaker en Bradley Schoemaker startten niet in de basis maar begonnen op de bank. Ondanks het gemis van zes basisspelers mag dit voor een koploper die tegen de hekkensluiter speelt geen probleem zijn, maar dat was het lange tijd wel.
Na een 2-1 voorsprong bij rust eindigde het duel in een 4-1 overwinning voor GDA.
Het duel begon met balbezit voor GDA maar de eerste GROTE kans was voor de bezoekers, de GDA verdediging stond niet goed en ook GDA doelman Alessandro Visser stond ver voor zijn doel, de spits draaide zich vrij en liftte de bal over de GDA keeper heen maar het leer verdween net naast het doel. Toch een flinke waarschuwing waar GDA lering uit had moeten trekken, maar de thuisclub was de gehele wedstrijd slordig en speelde een zeer moeizaam duel. sv Madestein nam de leiding in de 7e minuut en weer zag de GDA verdediging er niet goed uit 0-1. Nog in dezelfde minuut kwam GDA op gelijke hoogte door een eigen doelpunt, een voorzet van rechts leek bij een GDA aanvaller te komen maar een Madestein verdediger gleed de bal langs zijn eigen doelman 1-1.
GDA worstelde zich door de minuten heen, het spel was onrustig waardoor het meer dan slordig was. Pas vlak voor rust bereikte een voorzet van Justin Schoenmaker Frans Tetteroo die GDA op een 2-1 voorsprong zette. De rust brak aan en alle toeschouwers snelde zich naar de kantine voor de Hot Choco met Slagroom of Warme Soep.
Na de rust eenzelfde spelbeeld, GDA was ruim de bovenliggende partij maar moest geducht zijn op de tegenaanval, één zo een tegenaanval eindigde via de binnenkant van de paal in de handen van GDA keeper Visser. Pas in de slotfase kon GDA het veldoverwicht in meer doelpunten uitdrukken, via Gökmen Coban nam de thuisploeg in de 79e minuut een 3-1 voorsprong. Daarna kwam sv Madestein nog door een onbezonnen actie met 10 man te staan toen een verdediger het op de enkels van Noa Schoenmaker had voorzien, de goed leidende scheidsrechter Arnoud Stolwijk (Leiden) kon niets anders doen dan een rode kaart trekken.
In de 83e minuut maakte Gökmen Coban aan alle onzekerheid een einde met zijn tweede en GDA’s vierde treffer. Derhalve eindige het in een 4-1 overwinning voor de koploper en zit de eerste competitiehelft er nu echt op.
Rest dus nog de tweede seizoenshelft die begint voor GDA op zaterdag 3 februari met een uitduel tegen SVH, let op SVH speelt hun thuiswedstrijden pas om 16.30 uur.