Madesteinweg 10
2553EC
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3978769

Na weken van bijna onophoudelijke regen, scheen vandaag het zonnetje. Een voorteken voor de eindstand? Wat we wel weten, is dat we in de vorige periode met 5-1 wonnen van dit team. Maar net als bij beleggen, geeft dit geen garantie. We zullen het zien.

Met Cloë als scheids – waarvoor dank! – werd er om 10.30 uur afgetrapt. Na een korte strijd op het middenveld was het ‘s-Gravenzande die de score opende: 0-1. Onze dappere strijders kwamen al vrij snel bijna (…) langszij door een mooie aanval van Luay en een schot van Matthijs dat nét naast ging (maar nog wel in het kleine goaltje schuin achter de goal terecht kwam ๐Ÿ˜‰. De tegenstander gingen steeds vaker in de aanval, profiteerde van een foutje van onze keeper en tikte de 0-2 binnen.

Al vroeg in het 2e kwart trapte de keeper van de tegenstander de bal ver uit richting hun spits, die keurig afmaakte: 0-3. Opvallend genoeg dreven er donkere wolken voor de zon en vielen er wat druppels; symbolisch voor de stand…? Toch gaven onze toppers niet op: een mooi schot van Matthijs vanuit een corner van Alén kwam helaas in de handen van de keeper terecht. Daarna volgde nog een schot van Alén tegen de zijkant van het doel. In onze verdediging was het Lizet die als linksachter de tegenstander regelmatig verhinderde om op te rukken naar onze goal.

Na de rust domineerde de tegenstander, wat leidde tot een hartgrondige vloek binnensmonds van onze trainer J., die duidelijk meeleefde. Helaas voor hem bleef dit niet onopgemerkt bij de immer trouwe schare toeschouwers ๐Ÿ˜Š. Niettemin kenden ook onze GDA-toppers mooie momenten. Zo leidde een prachtige steekpass van Matthijs naar Alén tot een schot net naast. De tegenstander drukte nog even door (weer via een uittrap van hun keeper naar voren) en maakte de 0-4. Na een wervelende solo van Matthijs vanaf het middenveld en een keurig één-tweetje met Tommy scoorde Matthijs fraai de 1-4. Bizar maar waar, want het onnetje brak weer door. Hoop doet leven! Kort erna volgde weer een nice aanval van Matthijs; net naast.

In het laatste kwart herpakte ’s-Gravenzande zich en bracht de score op 1-5. Toen, na wat gestuntel van hun keeper, scoorde “Ollie” met een slimme lob: 2-5. Aansluitend scoorde de tegenstander uit een corner de 2-6. In de allerlaatste (!) seconde van de wedstrijd pakte ook Evanna haar goaltje mee en bracht daarmee de eindstand op 3-6.

Tot volgende week uit tegen koploper Monster!