Duyvenvoordestraat 56
2681HN
MONSTER
tel. 0174-245723

Vandaag een wedstrijd tussen de koploper (Monster; doelsaldo +17) en de nummer laatst (lees: GDA; doelsaldo -18). Op papier zou je zeggen dat deze stand een voorspellende waarde heeft. Maar is dat wel zo?

In de stromende regen hadden onze dappere strijders bedacht om alles uit de kast te halen. En dat was te zien. Het 1e kwart ging behoorlijk gelijk op. Monster opende de score (0-1), waarna Oliver bijna de 1-1 op het scorebord zette met een schot tegen de lat. Met over en weer wat kansen was het aardig in evenwicht. Vermoedelijk hadden beide partijen dit vooraf niet voorzien.

In het 2e kwart wist Monster wel door te drukken met drie doelpunten, waarmee de score op 4-0 kwam. Toch gaven onze vrienden niet op, getuige een knappe 1-2 combinatie, waarbij “Mattie” vakkundig afrondde op aangeven van “Ollie”: 4-1. De spirit herleefde en kort erna scoorde Oliver de 4-2 na een mooi schot over de keeper heen. By the way, die keeper was wel “irritant” goed. Betekende dit de ommekeer in de wedstrijd? Aan inzet ontbrak het in ieder geval niet, want eerst schot Ol net naast en daarna volgde een salvo aan pogingen van o.a. Evanna, waarbij Matthijs zijn bal uiteindelijk op de paal zag wegspringen. Hier hadden we wel een klavertje 4 verdiend.

Na de rust scoorde de tegenstander netjes de 5-2, waarop GDA reageerde doordat spits Ol de keeper als een volleerde pro passeerde en fraai inschoot: 5-3. Na een handsbal van Lizet (op het oog buiten) het strafschopgebied benutte Monster de penalty en bracht daarmee de stand op 6-3. Toch (b)leek dit al de 2e interventie van de (puberende) scheids – die er duidelijk geen zin in leek te hebben en al helemaal niet oplette –, die resulteerde in 2 tegendoelpunten, nadat hij zich had laten overhalen door de spelertjes van de tegenstander. Les voor ons: duidelijk zijn & gewoon claimen die bal (binnen de spelregels). En de scheids? Die slofte simpelweg met zijn gedachten elders verder richting het einde van de wedstrijd. Monster drukte daarna verder door en scoorde achtereenvolgens de 7-3, 8-3 en 9-3. Oef. Toch bleven onze wanna-be pro’s voetballen en dwongen een mooi doelpunt af door een lekker schot van Matthijs: eindstand 9-4.

Ik zeg: lekker gevoetbald en de eindstand doet erger vermoeden dan het was. Een walk over? Dacht het niet!

Volgende week weer nieuwe ronde, nieuwe kansen tegen Verburch. CU!