2552JG
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3975178

GDA beleeft zonnige middag op Sportpark Rijnveld aan het Kortekaasplantsoen

GDA moest zaterdag 16 maart aantreden tegen sv Houtwijk, de Loosduiners waren vooraf al gewaarschuwd want destijds, ergens eind oktober, bezorgde sv Houtwijk GDA de tot nu toe enige nederlaag toe het werd toen 1-3 voor Houtwijk, op het Sportpark Rijnveld aan het Kortekaasplantsoen trok GDA op hun beurt nu een 0-2 overwinning en daarmee drie hele belangrijke punten binnen.
Makkelijk kwam de overwinning geenszins tot stand want Houtwijk had zich al weken opgeladen en gesterkt door het eerdere resultaat dit seizoen naar deze confrontatie toegeleefd. Houtwijk trainer Jan Kloor had Good-Old Wesley van Maren weer van stal gehaald om zijn defensie en elftal van de juiste impulsen te voorzien. GDA trainer Den Dulk had zo zijn eigen problemen, Jordy Taal stond op krukken (enkel) langs de kant en al snel in de eerste helft raakte Frans Tetteroo zodanig aan zijn knie geblesseerd dat hij vervangen moest worden en richting spoedeisende hulp ging. Gaandeweg de wedstrijd brak steeds meer de zon door en ook voor GDA leek er geen wolkje aan de lucht vanmiddag, alhoewel je als GDA wel beducht moet zijn op een tegenstoot en er een bal “verkeerd” in de zestien kan vallen zodat je op een achterstand komt. sv Houtwijk heeft vanmiddag twee van die momenten gehad, de eerste was in de eerste helft toen Leslie Kloor namens Houtwijk naast kopte en in de tweede helft na een foutje van GDA verdediger Dennis Heemskerk ontstond er een schietkans voor de Houtwijk speler Boere maar via een GDA been werd het een corner. Verder was GDA veruit de bovenliggende partij maar de eerste echte kans liet 28 minuten op zich wachten, Stephen de Ruiter kopte in kansrijke positie net naast. Vier minuten later een aanval van GDA waar Houtwijk de bal niet uit hun verdediging weg kreeg en de bal kwam via de voeten van Bradley Schoemaker voor de linker van Nick Selier die de 0-1 beheerst binnen schoof. Uit een corner aan de andere kant kopte Wesley van Maren op het GDA doel waar GDA doelman Alessandro Visser nog net ten koste van een volgende hoekschop een hand er tussen kreeg. Beide ploegen gingen met een 0-1 tussenstand de kleedkamer in.

GDA startte de tweede helft identiek aan de eerste helft en was op zoek naar de bevrijdende treffer die de definitieve nekslag voor Houtwijk moest gaan worden. Tien minuten na de rust leek die er te komen want uit een vrije trap van Nick Selier kopte Bradley Schoemaker buiten bereik van alles en iedereen van Houtwijk op de lat. Hierna bleef GDA voetballen en een diepe bal werd door Stephen de Ruiter doorgekopt, Jayden van Zoelen pikte het leer op en schoot onberispelijk de 0-2 tegen de touwen. Vlak hierna leek GDA de wedstrijd definitief binnen te trekken, Bradley Schoemaker was de Houtwijk keeper te slim af en snoepte de doelman de bal af, Schoemaker dacht te veel na hoe hij hem binnen wilde schieten en zag zijn mede speler Stephen de Ruiter niet zodanig in komen lopen zodat die de bal in het lege doel kon schieten, Schoemaker schoot tegen de Houtwijk keeper op die zo zijn eigen foutje goed maakte. Na deze actie werd vanaf de kant door publiek de scheidsrechter beschimpt die daarom de wedstrijd tijdelijk stil lag. Na een minuut of vijf werd het duel hervat en knalde Jayden van Zoelen namens GDA nog een bal snoeihard op de paal maar de 0-2 bleef op het scorebord staan. Drie belangrijke punten vielen GDA ten deel.

Volgende week (zaterdag 23 maart) speelt GDA een thuisduel tegen BMT dat na een 4-2 overwinning op sv Madestein inmiddels is opgeklommen naar een vierde/vijfde positie op de ranglijst.