Noordweg 74
2548AC
'S-GRAVENHAGE
tel. 0174-296611

Zaterdag 3 februari begon GDA aan de eerste return van de competitie, SVH was nu de gastheer voor de koploper. De eerste competitiewedstrijd op Sportpark Madestein ging tussen GDA en SVH en daar pakte GDA pas in de slotfase via een doelpunt van Jayden van Zoelen een moeizame 2-1 overwinning. SVH speelt zijn thuiswedstrijden pas om 16.30 uur en dus waren de meeste ploegen klaar met hun wedstrijd terwijl op Sportpark Wateringse Veld aan de Noordweg de bal zijn eerste omwenteling maakte. GDA kon weer een beroep doen op captain Dennis Lubout en hij werd geflankeerd door Dennis Heemskerk, helaas moet GDA trainer Robin den Dulk nog een flink aantal van zijn selectiespelers door blessures missen.
Beide ploegen begonnen aftastend met een iets sterker GDA, en in de achtste minuut beloonde Stephen de Ruiter zijn goede actie met de openingsgoal 0-1. Na een dik kwartier verdubbelde Stephen de Ruiter op aangeven van Jayden van Zoelen de score, Jayden hield de bal na een sprint knap binnen en zijn voorzet werd door Stephen binnen geknikt 0-2. GDA ging door en speelde een geconcentreerde eerste helft waarin een grotere score tot de mogelijkheden behoorde. De enige speler waar GDA beducht op moest zijn was SVH’s linkerspits en oud GDA speler Rayvano van Alphen, hij was steeds aanspeelbaar en GDA rechtsback Justin Schoenmaker had zijn handen vol aan de “handige snelle Ray”. In de 21e minuut kwam GDA op een 0-3 voorsprong, Jordy Taal gooide ver in en de bal stoot net over twee spelers heen maar Gökmen Coban kon het leer doorkoppen richting Jayden van Zoelen die knap afrondde.
De SVH doelman kon zich daarna onderscheiden op afstandsschoten van Gökmen Coban en twee keer Jayden van Zoelen. Een prima aanval over de rechterkant leek bij Stephen de Ruiter te eindigen maar de “paling van Loosduinen” stapte gladjes over de bal heen en schonk Frans Tetteroo een niet te missen kans 0-4. Op slag van rust testte Stephen de Ruiter nog een keer de SVH doelman maar ook deze poging trof geen doel.
De tweede helft begon van Loosduinse kant stroef, GDA was veruit de bovenliggende partij maar kon het net niet vinden. Jayden van Zoelen bleef zich ook in de tweede helft onderscheiden met prima acties, zijn dribbels waren een plaag voor de SVH defensie alleen bij de laatste pass zat er net een SVH been of voet tussen. Frans Tetteroo joeg een voorzet van Jayden over de kruising en Gökmen Coban zag de keeper een bal uit de korte hoek duiken. Ook Stephen de Ruiter rook aan zijn hattrick toen hij een voorzet van Jayden inkopte maar weer was het de doelman die pareerde. Pas in de 71e minuut kwam GDA op 0-5, Dennis Heemskerk scoorde knap koppend uit de corner van Gökmen Coban. GDA reeg de ene na andere kans aan één en aan de andere kant schoot Rayvano van Alphen in de handen van GDA doelman Alessandro Visser. Vier minuten voor tijd bekroonde Jayden van Zoelen zijn goede wedstrijd met zijn tweede doelpunt, in de korte hoek verschalkte hij van afstand de SVH defensie inclusief keeper 0-6. De ingevallen Dominick Stouten gaf zijn debuut in het eerste elftal extra glans door de 0-7 eindstand op het scorebord te zetten, de youngster werd door Jayden van Zoelen aangespeeld en de voorzet van Dominick verdween achter de SVH doelman, een applausje voor de debutant van Stephen de Ruiter (zie foto) was op zijn plaats.

GDA speelt komende twee weken geen competitieduels en komt pas zaterdag 24 februari weer in actie als er een thuiswedstrijd tegen Zuid West Den Haag op het programma staat.