Madesteinweg 10
2553EC
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3978769

GDA speelde zaterdag 13 april tegen sv Loosduinen, hoe de stand op de ranglijst ook is de Rode tegen de Blauwe is vooraf altijd een beladen duel. Veel oud GDA selectiespelers deelde deze ochtend berichten dat zij, inmiddels 11 jaar geleden, kampioen werden tegen Loosduinen. Ook nu kon GDA kampioen worden maar niemand hield er rekening mee dat bij winst van GDA zelf zowel ODB als Esdo punten zouden laten liggen. Toen scheidsrechter Broekhuizen na de blessuretijd affloot was duidelijk dat de 2-1 overwinning op Loosduinen en de resultaten op de andere velden toch het kampioenschap voor GDA betekende want met nog drie duels te gaan is GDA met 44 punten niet meer te achterhalen. En dus gaan de felicitaties uit naar de complete staf en selectie van GDA die verdient de titel in de vierde klasse C pakken.

Kampioen.JPG

GDA kwam al binnen tien minuten op een 1-0 voorsprong, op rechts snelde Noa Schoenmaker langs zijn directe tegenstander alsof die er niet stond en de afgemeten voorzet werd door Jeroen Mantel langs de Loosduinen doelman geschoten. Loosduinen geschrokken van de snelle achterstand trok ten aanval en GDA doelman Alessandro Visser pakte een prachtige bal uit de hoek, Visser was deze wedstrijd toch moeilijk te passeren. GDA verscheen ook gevaarlijk voor het Loosduinen doel maar Stephen de Ruiter zag zijn inzet maar net naast gaan. Aan de andere kant was het de nummer 10 van Loosduinen die van afstand ruim naast het GDA doel schoot. In de 43e minuut verdubbelde Stephen de Ruiter de score voor GDA, Stephen ontving de bal van Noa Schoenmaker en van dichtbij prikte de Ruiter raak 2-0. Vlak voor rust leek nummer 16 van Loosduinen (die na meerdere keiharde overtredingen van geluk mocht spreken dat hij nog op het veld stond) de aansluitingstreffer te gaan maken maar in geheel vrije positie recht voor het GDA doel kopte hij via de grond de bal uiteindelijk ruim over het GDA doel.
Na de rust leunde GDA wat achterover en een afstandsschot werd makkelijk gevangen door Alessandro Visser.
Scheidsrechter Broekhuizen was in de eerste helft al niet consequent in zijn kaartenbeleid en ook de tweede helft was de leidsman niet gelukkig in zijn beslissingen. GDA kwam met nog een half uur op de klok met tien man te staan, Jeroen Mantel moest na een tweede gele kaart het veld verlaten. GDA hield met een voortreffelijke captain Dennis Lubout, die voorop in de strijd ging, stand maar ook hij kon uiteindelijk niet voorkomen dat Loosduinen diep in blessuretijd tot 2-1 terugkwam. Na 8 minuten blessuretijd floot scheidsrechter Broekhuizen de Peenbuikersderby de geschiedenisboeken in en daarna bleek dat GDA net als 11 jaar geleden door de overwinning op sv Loosduinen de kampioensvlag kon hijsen.

Na afloop waren de bloemen snel geregeld door wie anders dan Paddy Knijnenburg en Laurens van der Lans waarvoor dank.

Voor meer foto's verwijzen wij u naar het GDA facebook waar zondag meer foto's geplaatst worden

Volgende week speelt GDA een thuiswedstrijd tegen Quick.

De kaarten zijn zeker nog niet geschud want de periodes zijn nog niet verdeeld en ook de nacompetitie plaatsen voor behoud wordt nog een spannende aangelegenheid. Zo staat Duno nu op de tweede plaats en lijkt daarmee in pole position om een vervangende periode van GDA over te gaan nemen. Ook ODB - GSC Esdo en BMT liggen nog op de loer voor een toetje aan het einde van de competitie. Onderin is het ook nog spannend om de achtste plaats (nacompetitie voor behoud) te ontlopen, die achtste positie op de ranglijst lijkt nu te gaan tussen Houtwijk (28) en Loosduinen (29). Loosduinen speelt achtereenvolgens tegen Duno - Erasmus en Quick terwijl Houtwijk het op moet nemen tegen SVH - Duno en sv Zuid West Den Haag.

Hieronder de volledige stand waar de uitslag van Erasmus-Madestein nog in verwerkt dient te worden, tussenstand bij rust is 6-0 in het voordeel van Erasmus.