Madesteinweg 10
2553EC
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3978769

GDA hervatte na twee vrije weken de competitie met een thuiswedstrijd tegen “rode lantaarn drager” Zuid West Den Haag. GDA trainer Robin den Dulk heeft nog steeds met een flinke ziekenboeg te maken, deze week voegde Yousef Aoulad Lamkadem zich met een gescheurde meniscus bij de grote groep blessure-gevallen. Op een waterkoud Sportpark Madestein trok GDA het initiatief razendsnel naar zich toe maar de doelpunten die daar bij horen bleven heel lang (veel te lang) uit. Het grote veldoverwicht van de thuisploeg dat ook vele kansen kreeg werden of zelf verprutst of de Zuid West doelman inclusief verdediging wilde niet capituleren. Ballen werden ternauwernood van de lijn gehaald en ook bij een prima kopbal van Stephen de Ruiter die iedereen langs de kant al telde tikte de doelman de bal uit de kruising. Na een half uur kreeg GDA weer een prima mogelijkheid om nu vanaf 11 meter de score te openen, Gökmen Coban ontving op links een prachtige steekbal van Nick Selier, Gökkie kapte zijn tegenstander uit die liggend op de grond de bal met zijn hand beroerde. Gökmen Coban ging zelf achter de bal staan en mikte het leer vanaf de strafschopstip op de paal, de terugspringende bal dacht Gökmen goed af te werken maar helaas mag je een bal die van paal of lat terugkomt niet een tweede keer raken, de goed leidende scheidsrechter floot terecht af voor twee keer spelen van de bal. Hierna kreeg GDA een tweede tegenvaller te verwerken, Nick Selier kwam ongelukkig met zijn tegenstander ten val en Nick moest vervangen worden door Jeroen Mantel. Het duurde tot de 40e minuut voor de score werd geopend, Noa Schoenmaker schoot in een overvol strafschopgebied diagonaal de 1-0 binnen. Vanaf de aftrap van Zuid West D-H nam GDA de bal snel over en kwam in dezelfde minuut weer tot een 100% kans maar ook deze werd helaas gemist. GDA verdubbelde nog wel voor de rust de score, Jayden van Zoelen ging op links goed door en bediende Gökmen Coban die mooi afrondde 2-0. Met een balbezit van misschien wel 80-85% en een Zuid West D-H dat nauwelijks over de middellijn kwam is een 2-0 score voor de rust toch echt aan de magere kant.
Na de rust eenzelfde spelbeeld, GDA dat de tegenstander op eigen helft hield en op jacht was naar een hogere score, Zuid West D-H toverde af en toe een tegenaanval uit de hoge hoed maar voor het doel van Alessandro Visser is het geen moment gevaarlijk geweest. Vijf minuten na rust liet Dennis Heemskerk zich in aanvallend opzicht zien, zijn afstandsschot werd door de keeper op de paal getikt en de bal kwam terug op het hoofd van de doelman en rolde zo het doel in. De 3-0 was eigenlijk een eigen doelpunt maar kan toch voor 75% op het conto van Heemskerk worden geschreven. Drie minuten later kon Dennis Heemskerk wel een doelpunt op zijn naam bijschrijven en wat voor één, Dennis krulde de bal uit een vrije trap perfect langs de muur in de kruising 4-0. GDA bleef een flink overwicht houden en een ziedend afstandsschot van Jayden van Zoelen spatte uiteen op de lat. GDA trainer Robin Den Dulk wisselde er op los, Bradley Schoemaker kwam voor Noa Schoenmaker en ook good-old Dennis Lubout verliet het veld en voor hem in de plaats kwam Jason van Oostrom. Diego Gregorio kwam voor de niet geheel fitte (vorige week ziek) Jordy Taal en in de 80e minuut schoot Diego Gregorio meteen vanuit een moeilijke hoek de 5-0 tegen de touwen. Het laatste woord was aan verdediger Justin Schoenmaker die door Gökmen Coban in stelling werd gebracht en de eindstand op 6-0 bepaalde.

Volgende week speelt GDA een uitwedstrijd tegen achtervolger Duno dat 500 meter verder in Sportpark Madestein sv Madestein met 0-7 aan de zegekar bond.