Mgr. Nolenslaan 9
2555XX
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3685363

Koploper GDA speelde zaterdag 2 maart de lastige uitwedstrijd op Sportpark Haagsche Dynamiek tegen Duno, de ploegen stonden vooraf 4 verliespunten uit elkaar en voor Duno was het aan of voorlopig afhaken, GDA daarentegen kon een groter gat met een directe concurrent slaan. De Loosduiners wonnen het duel met een minimaal verschil van 0-1 en blijven daarmee aan kop van de vierde klasse C.

GDA begon sterk aan het duel en drukte Duno vanaf de eerste minuut achteruit en al na zeven minuten leverde dat resultaat voor de bezoekers op, door een foutenfestival aan Duno kant kon het maar moeilijk  een aanval onderbreken en zo kon Steven de Ruiter voor GDA profiteren en hij schoof de bal tussen de paal en de doelman in het doel 0-1. GDA bleef de bovenliggende partij en Duno kon opgelucht adem halen toen een inzet van Frans Tetteroo ternauwernood door een Duno verdediger van de lijn werd gehaald. Na een half uur kwam Bradley Schoemaker voor de geblesseerd geraakte Noa Schoenmaker, en vlak daarna viel pas de eerste kans voor de groen/zwarte combinatie te noteren. De thuisploeg probeerde in het resterende deel van de eerste helft de bakens te verzetten en gooide er wat meer energie tegenaan terwijl GDA steeds slordiger ging spelen. Een diepe bal bereikte Steven de Ruiter die een grote kans leek te krijgen maar de Duno doelman kon net op tijd met een sliding de bal onder controle krijgen. In de 42e minuut scheerde er een kopbal van Duno langs de kruising van het doel van Alessandro Visser later bleek dat Jordy Taal de bal als laatste raakte.
In de tweede helft bleef GDA de slordigheden aan elkaar rijgen en dat speelde de thuisclub behoorlijk in de kaart. Na 65 minuten een aanval van Duno waar een aanvaller van Bradley Schoemaker wegdraaide en de GDA aanvaller hield heel even in een opwelling het shirt van de Duno speler vast, in eerste instantie leek het voorval de scheidsrechter te zijn ontgaan maar toch floot de leidsman een paar seconden later voor een overtreding en gaf Schoemaker zijn tweede gele kaart. GDA moest vanaf minuut 66 dus met tien man "spelen om te overleven", alle spelers die de drie punten strijdend over de streep trokken krijgen daarom een dikke pluim. Duno kreeg geen echte kansen in het vervolg van de wedstrijd maar je weet nooit als een bal, en dat waren er best veel, in het strafschopgebied valt of hij bij een “verkeerd been” valt, maar gelukkig voor alle GDA spelers/aanhangers gebeurde dat niet. Drie minuten in blessuretijd (op zijn klokje) floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en gingen de armen aan Loosduinse kant omhoog. Duno protesteerde nog wijzend op hun scorebord waar de 90e minuut net was aangebroken maar aan het begin van de tweede helft was de persoon die het scorebord bediende waarschijnlijk nog niet helemaal bij de les en dus ging de tijd pas lopen toen de ploegen al drie á vier minuten onderweg waren. GDA doet met deze belangrijke overwinning goede zaken en schud een eerste concurrent af.

Volgende week speelt GDA een thuiswedstrijd tegen sv Erasmus dat na een 6-0 voorsprong tegen sv Madestein zag dat de bezoekers niet meer wilden aftrappen en dus zag de scheidsrechter zich genoodzaakt om het duel te staken.