2544GJ
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3311094

GDA pakt belangrijke overwinning bij GSC/Esdo

GDA pakte zaterdag 9 december belangrijke punten bij GSC Esdo, een wedstrijd die zich geheel in de regen en strakke wind afspeelde, en buiten het weer was ook het hoofdveld van GSC/Esdo niet om over naar huis te schrijven. Op een sompig zwaar en erbarmelijk slecht grasveld was GDA met 1-3 te sterk voor de gastheren.
De eerste helft kenmerkte zich van beide kanten door matig voetbal, de weersomstandigheden waren daar de grootste factor in. Het hoofdveld was eigenlijk gewoon te slecht terwijl er een kunstgras naast ligt dat de gehele middag niet gebruikt werd. Spelers gleden constant uit, ook omdat in deze tijd niemand meer met pinnen onder zijn voetbalschoenen speelt. Dit veld leende zich bij uitstek voor Patta's met lange noppen maar daar tegenwoordig de meeste wedstrijden op kunstgras worden gespeeld koopt geen amateurvoetballer een derde paar schoenen (á 250 euro) voor één hooguit twee wedstrijden per seizoen. Maar goed beide ploegen hadden moeite met de omstandigheden dus die waren gelijk en moest het komen van inzet en beleving. Voor GDA was Gökmen Coban wat dat betreft "De Man Van De Wedstrijd", Gökkie was over het hele veld te vinden en speelde met zijn hele ziel en zaligheid wat voor het ruim opgekomen GDA publiek een lust voor het oog moet zijn geweest.
In die eerste helft vielen er niet veel kansen te noteren, GSC/Esdo kreeg een reuzekans vlak voor het doel van Alessandro Visser maar de spits schoot wild en huizehoog over en aan de andere kant van het veld was er een goede voorzet van Noa Schoenmaker die bij de tweede paal Jeroen Mantel vond maar de GSC/Esdo doelman lag precies op de goede plek om de bal van Jeroen Mantel te pareren. Derhalve floot een goed leidende scheidsrechter na een korte blessuretijd voor de rust. Tijd voor de trainer van GDA om orde op zake te stellen, teveel foutieve passes en lange ballen brachten GDA geen succes dat moest de komende 45 minuten anders.
De tweede helft zette GDA wat hoger druk en dat leidde in de 56e minuut tot succes, een centrale verdediger verloor na glijpartijen in één actie tweemaal de bal aan Jeroen Mantel en de tweede keer kon Jeroen de bal langs de doelman schieten 0-1. GDA bleef in die fase de bovenliggende partij en de ingevallen Frans Tetteroo veroverde zeven minuten later een bal op het middenveld, vanuit de bank werd Frans gecoacht dat de doelman ver voor zijn doel stond en Tetteroo schoot de bal van ruim 30 meter achter de GSC/Esdo keeper 0-2. GSC/Esdo met oud prof Ali Boussabon in de gelederen zette aan voor de aansluitingstreffer en die kwam er. Uit een vrije trap kon Alessandro Visser de bal nog toucheren maar de terugspringende bal was een prooi voor een GSC/Esdo speler en die tikte van dichtbij de 1-2 binnen. Esdo wilde door richting de 2-2 maar vergat daarmee de verdedigende stellingen op orde te houden, in de counter was GDA gevaarlijker dan de thuisploeg en uit één zo een counter scoorde Stephen de Ruiter een fraaie 1-3 en zette GDA weer op een marge van twee doelpunten. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Yilmaz die in het sportieve duel maar één keer een gele kaart hoefde te tonen, kon Mootje Achalhi (GSC/Esdo) uit de kontzak van Jordy Taal en gingen de rode armen de lucht in.
Eerder werd gemeld dat volgende week zaterdag GDA de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar tegen sv Madestein speelt maar die wedstrijd gaat naar 20 januari.