'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3978769

GDA beslist het duel tegen Duno in de eerste helft

Zaterdag 7 oktober weer een echte derby op Sportpark Madestein, GDA ontving het Haagse Duno.
GDA trainer Robin den Dulk kon vanaf het begin geen beroep doen op de basiskrachten Arnout Ooijevaar en Jason van Oostrom en ook Duno miste door een aantal blessure gevallen een paar spelers aan de aftrap. Na een 4-0 voorsprong bij rust legde de thuisclub een zeer matige tweede helft op de mat en eindigde het duel toch nog in een 4-2 overwinning voor GDA.

In het eerste kwartier ontspon zich een meer zenuwachtig dan goed begin en nam Duno, zonder echt gevaarlijk te worden, iets de overhand in het balbezit. Echter in de 15e minuut een aanval van GDA via de rechterkant waar Noa Schoenmaker zijn voorzet voorlangs het Duno doel zag gaan. Vier minuten later had Dennis Heemskerk een prima steekbal op Stephen de Ruiter die de bal net onder zich kreeg en Stephen kreeg het speeltuig niet lekker voor zijn rechter waardoor hij naast schoot. Drie minuten later was het wel raak, NoaHattrick.JPGNoa Schoenmaker zette Jeroen Mantel voor de Duno doelman en Mantel rondde beheerst af 1-0. Duno geschrokken van de achterstand doolde in het vervolg van de eerste helft in het rond. Na een klein half uur besliste GDA de wedstrijd, in minuut 28 werd spits Stephen de Ruiter binnen de beruchte 16 neergelegd, Noa Schoenmaker schoot vanaf de strafschopstip 2-0 binnen en weer twee minuten later vond Nick Selier Noa Schoenmaker die vanaf de rand van het strafschopgebied met een prachtige krul de Duno keeper kansloos liet 3-0. Na weer een vlot lopende aanval waar Stephen de Ruiter via een mooie hakbal Noa Schoenmaker bereikte scoorde laatstgenoemde zijn derde en voor GDA de vierde treffer. Na de hattrick werd Noa Schoenmaker luid toegezongen door zijn jeugdteam die langs het veld de wedstrijd volgden.

In de rust bleef Dennis Heemskerk, die in de eerste helft een gele kaart had opgelopen, achter in de kleedkamer, Jayden van Zoelen was zijn vervanger. Duno begon, om er toch nog te trachten een wedstrijd van te maken, vrij behoorlijk aan het tweede bedrijf. Tien minuten na rust kwamen Gökmen Coban en Samir Ben Omar in het veld voor Jeroen Mantel en Noa schoenmaker. Duno probeerde aan te zetten maar kwamen in het eerste kwartier niet tot een halve kans. Aan GDA zijde was er helaas veel minder energie om er ook een behoorlijke tweede helft uit te persen, de Loosduiners speelden een ronduit slechte tweede helft. De thuisploeg won geen ene tweede bal maar kwam tot tien minuten voor tijd ook niet echt in problemen. GDA wisselde nog Nick Selier en Frans Tetteroo in voor Bradley Schoemaker en Jason van Oostrom. In de 80e minuut maakt Duno de 4-1 waardoor er voor hun een iets dragelijkere tussenstand op het scorebord kwam te staan. Ver in blessuretijd kwamen de groen/zwarten zelfs op 4-2 maar bij de aftrap maakte scheidsrechter Knaapen een eind aan het duel.

Volgende week speelt GDA een uitduel tegen Erasmus. De wedstrijd aan de Erasmusweg begint op 14 oktober om 14.30 uur