'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3670271

GDA na moeizaam begin gemakkelijk langs sv Zuid West DH.

Het tweede duel van GDA stond op het programma en deze week werden zij ontvangen op het complex van sv Zuid West DH.
De beginfase van de wedstrijd verliep stroef aan beide kanten. Kansen waren er weinig maar GDA had meer balbezit. Tot dat de spits van Zuid West met een mooie lob over de verdediging zijn medespeler bereikte die daarmee de 1-0 voor de thuisploeg maakte. GDA was door deze treffer gelijk wakker geschud want er werd direct gereageerd door Diego Gregorio van GDA. Een goede voorzet vanaf de rechter kant eindigde op het hoofd van Dennis Heemskerk die er 1-1 van maakte. Vlak hierna was het dezelfde Dennis Heemskerk die zijn tweede doelpunt maakte. Gökmen Coban zette goed door en blufte de verdediging van Zuid West af. Aan het einde van zijn actie legde hij de bal terug op Dennis Heemskerk, 1-2.
Heemskerk_Dennis.JPG   Er werd verder goed gevoetbald en GDA had de wedstrijd onder controle. Jeroen Mantel ontving de bal op het middenveld en met een splijtende steekpass bereikte hij Noa Schoenmaker die met een goede beweging de 1-3 op het scorebord zette. Schoenmaker_Noa.JPGsv Zuid West kon af en toe gevaarlijk uit de hoek komen met de snelle spitsen. Net voor rust kwam de rechtervleugelaanvaller vrij voor de goal, 2-3.

In de rust bleef Arnout Ooijevaar in de kleedkamer achter en kwam Jordy Taal voor hem in de plaats. GDA kwam sterk uit de kleedkamer en zo kwam Stephen de Ruiter alleen voor de keeper maar de doelman had er een goed antwoord op. Na veel combinatie voetbal op de helft van sv Zuid West ontving GDA een vrije trap op vrij grote afstand. Jeroen Mantel en Stephen de Ruiter hadden duidelijk iets met elkaar afgesproken, want Jeroen Mantel gaf de bal scherp bij de eerste paal en Stephen de Ruiter stond daar klaar om de bal binnen te schieten, 2-4. IMG_9093.JPG
GDA bleef druk vooruit zetten en dat resulteerde naar het volgende doelpunt. Noa Schoenmaker kwam met een goede actie langs zijn verdediger en gaf de bal voor op Dennis Heemskerk die zijn hattrick mocht voltooien, 2-5. Nick Selier en Bradley Schoemaker vervingen na driekwart wedstrijd Dennis Heemskerk en Frans Tetteroo. Het laatste half uur speelde GDA de wedstrijd op een rustige manier uit. Nick Selier kwam nog één keer door op de rechterflank en gaf de bal voor op Stephen de Ruiter die de bal bij de eerste paal binnen schoot, 2-6. Dit was tevens de eindstand.

GDA is door deze overwinning de koploper in de competitie, volgende week staat er een kraker op het programma. GDA zal Duno (dat met 8-0 te sterk was voor sv Madestein) ontvangen op eigen terrein, tot volgende week om 14:30 op de Madepolderweg 10.