2553EC
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3978769

GDA ontving zaterdag 2 december koploper ODB op Sportpark Madestein, vooraf een heerlijke affiche met de nummer twee tegen de nummer één van de ranglijst. GDA trainer Robin den Dulk kon vandaag geen beroep doen op routinier Dennis Lubout die een schorsing uit zat, daarentegen begon youngster Jayden van Zoelen in de basis.
Het duel van de twee regioploegen boeide vanaf minuut één tot aan het einde van de wedstrijd. GDA won de topper na een 0-1 achterstand bij rust met 3-1. Beide ploegen begonnen sterk aan het topduel en nadat GDA optisch wat meer balbezit had scoorde ODB in de 13e minuut de 0-1, twee aanvallers kwamen op een diepe bal tegenover één GDA verdediger te staan en daarbij kwam de eerste aanvaller in het duel ten val, Mike Perquin was de tweede aanvaller en door een goed toegepaste voordeelregel van scheidsrechter Brouwer kon Perquin in geheel vrije positie de bal langs GDA doelman Alessandro Visser schieten 0-1.
GDA mocht niet mopperen toen ODB luttele minuten later met een afstandsschot op een 0-2 voorsprong leek te komen, scheidsrechter Brouwer constateerde echter buitenspel omdat de bal na het schot nog door een ODB aanvaller getoucheerd werd en zijn uitleg na afloop was dat hij het doelpunt daarom wegens buitenspel afkeurde. GDA bleef de ploeg met het meeste balbezit maar ODB kreeg in die fase de grootste kans om de score te verdubbelen. GDA verdediger Arnout Ooijevaar draaide met een ODB aanvaller in zijn rug de verkeerde kant op en zette zo de aanvaller één op één met zijn keeper, de ODB speler schoot, tot opluchting van alle Loosduinse toeschouwers, heel wild hoog over en naast het doel. De ploegen zochten met de een 0-1 tussenstand in het voordeel van de bezoekers de kleedkamers op.
Na rust zette GDA meer aan en was duidelijk op zoek naar de gelijkmaker, ODB verdedigde tot dat moment kranig en probeerde met diepe ballen hun handige en snelle aanvallers te bereiken. Na 57 minuten leek Noa Schoenmaker voor GDA op weg naar die verlossende 1-1, Schoenmaker kapte zich een weg door de ODB defensie maar liep zich uiteindelijk op één van de laatste verdedigers en de doelman vast.
Twee minuten later was het wel raak, vanuit het middenveld werd Jeroen Mantel vrijgespeeld en met een mooie lob scoorde Jeroen de 1-1.
Drie minuten na de 1-1 misschien wel de mooiste GDA aanval, vanuit een tikkie takka aanval met tussendoor een bewust overstapje mocht Jeroen Mantel het laatste tikkie tot de 2-1 geven. In de 71e minuut kon GDA de wedstrijd te beslissen, Noa Schoenmaker trok de bal scherp voor en Jeroen Mantel kon zijn hattrick voltooien maar net een teen van een ODB verdediger zorgde voor een kleine richtingsverandering van het leer waardoor Mantel de bal net niet lekker kon raken. In de 80e minuut weer een snelle tegenaanval van GDA waar Noa Schoenmaker onreglementair tegen het gras werd gewerkt, dit leverde een tweede gele kaart voor de ODB aanvoerder op waardoor de bezoekers met 10 man de slotfase ingingen. ODB zette met die 10 man nog wel aan om toch nog een gelijkspel uit het vuur te slepen, hierbij ranselde Alessandro Visser een bal uit de benedenhoek. GDA kreeg meer ruimte in de counter maar Jayden van Zoelen miste voor GDA een reuze kans om zijn ploeg in het begin van de blessuretijd in veilige haven te schieten. Een paar minuten later mocht GDA weer in een numerieke meerderheid op het ODB doel afgaan en nu zorgde Jayden van Zoelen toch nog voor de 3-1. In de allerlaatste seconden onderscheidde Alessandro Visser zich nog een keer toen hij een prachtige bal uit de kruising tikte. De 71 jarige scheidsrechter C.Brouwer (Rhoon) behoorde samen met een aantal spelers van beide ploegen tot de betere van het veld en maakte na 96 minuten een einde aan het boeiende duel, de wedstrijd eindigde in een 3-1 overwinning voor GDA waardoor de twee clubs op de ranglijst van stuivertje wisselden.
Volgende week speelt GDA een uitduel aan de Hengelolaan tegen GSC Esdo dat deze competitieronde sv Madestein met duidelijke cijfers (2-8) aan de kant schoof.