Madesteinweg 10
2553EC
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3978769

Zaterdag 23 september startte ook in de vierde klasse van het amateurvoetbal het seizoen 2023-2024. GDA kreeg in deze seizoen opening bezoek van SVH, de Haagse ploeg speelde vorig seizoen als één van de laatste regioclubs nog in de derde klasse maar doordat er zoveel ploegen voor het zaterdagvoetbal hadden gekozen moest het zijn wedstrijden in de derde klasse van het district west 1 afwerken waardoor het bij de uitwedstrijden vaak ver buiten de regio speelde, en ook dit seizoen heeft SVH de stap naar de zaterdag vierde klasse gemaakt.

GDA startte sterk met in de tweede minuut al een aanval die via de lat en met een rebound weer op de paal naast de SVH doelman belande. SVH kreeg weinig tijd om adem te halen en de aanvalsgolven van GDA bleven op het vijandelijke doel rollen waarbij de openingstreffer niet lang leek uit te blijven maar SVH hield stand en de gastheren kwamen niet tot score. Na een kwartier schudde SVH de begin zenuwen van zich af en kwam het beter in de wedstrijd. Na een half uur spelen kwam SVH gevaarlijk op links door en een inzet raakte de paal, de rebound werd door de bezoekers verzilverd en zo stond het op dat moment geheel tegen de verhouding in 0-1. GDA antwoordde binnen vijf minuten, een diepe bal van GDA doelman Alessandro Visser bereikte Dennis Heemskerk die de bal over de doelman wilde spelen echter werd het leer verdedigd maar kwam bij GDA spits Stephen de Ruiter, Stephen kopte de bal van ver richting open doelmond waar een ongelukkige verdediger de bal op zijn voet kreeg en de bal het doel in rolde 1-1. GDA bleef in die eerste 45 minuten wel de bovenliggende partij maar had weinig geluk in de afronding.

Na de rust was het GDA dat weer de eerste kans kreeg, Gökmen Coban speelde zich goed vrij en schoot diagonaal in waar de SVH doelman de nodige moeite mee had, ook de rebound van Gökmen eindigde in de handen van de SVH keeper. Waar GDA een matige tweede helft speelde legde SVH meer energie in de wedstrijd en zo wonnen de bezoekers meer tweede ballen en directe duels. GDA trainer Robin den Dulk vond dat er voorin wat anders nodig was en bracht twee verse buitenspelers, Jayden van Zoelen en Bradley Schoemaker kwamen in het veld. Daarbij ging Dennis Heemskerk achter Stephen de Ruiter spelen om toch meer druk op de verdediging van SVH te krijgen. In de 87e minuut bekroonde Jayden van Zoelen zijn invalbeurt met een wonderschone treffer, Jayden zette zelf zijn actie in en schoot van buiten de 16 de bal stijf in de verre kruising 2-1. SVH zette nog even alles op alles om toch met een resultaat uit Madestein te vertrekken maar de GDA verdediging hield stand.

Volgende week speelt GDA een uitwedstrijd tegen sv Zuid West DH dat zijn eerste wedstrijd bij sv Madestein met 1-1 gelijkspeelde. Let op sv Zuid West DH tegen GDA begint al om 14.00 uur. Zuid West DH speelt zijn thuiswedstrijden op het oude complex van het ter ziele gegaan zijnde GONA aan de Beresteinlaan.