Erasmusweg 1200
2542RV
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3213213

GDA speelde zaterdag 14 oktober een uitwedstrijd bij sv Erasmus, uit de afgelopen seizoenen is gebleken dat Erasmus voor GDA een lastige tegenstander is. GDA trainer Robin den Dulk miste nog wel door blessures Arnout Ooijevaar en daar was Jordy Taal deze week bijgekomen maar den Dulk kon nu wel een beroep doen op Jason van Oostrom die na lang blessureleed eindelijk weer fit aan de aftrap verscheen, Diego Gregorio vulde net als vorige week de plek naast Dennis Lubout centraal prima op.
In het eerste kwartier was GDA duidelijk de beter voetballende ploeg en drong het aan op de helft van sv Erasmus. De eerste kans diende zich vrij snel aan, Noa Schoenmaker verscheen oog in oog met de Erasmus keeper maar Noa’s inzet spatte uiteen op de voeten van de sluitpost. GDA bleef in dat eerste kwartier bovenliggend maar doelkansen waren er niet echt.
Na dat kwartier liet Erasmus zich in aanvallend opzicht zien, GDA doelman Alessandro Visser kon ternauwernood tot twee keer toe redding brengen op een inzet en een GDA verdediger schoot de bal over de achterlijn. Uit de daaropvolgende hoekschop kopte de Erasmus spits op de buitenkant van de paal.
Erasmus trainer Vink moest noodgedwongen een vroege wissel toepassen toen zijn centrale verdediger in het eerste kwartier al geblesseerd raakte. GDA kwam in de 20e minuut op een 0-1 voorsprong, bij een hoge bal in de hoek van de Erasmus defensie zette Jeroen Mantel samen met Stephen de Ruiter prima druk waardoor de Ruiter er met de bal vandoor kon gaan, opgerukt richting eerste paal schoof Stephen de bal op de inkomende Noa Schoenmaker die het leer beheerst binnenschoof. GDA bleef aandringen en het leek een kwestie van tijd dat de score door de Loosduiners uitgebreid zou worden. In minuut 36 en 37 waren de GDA spitsen heel effectief, eerst was er een mooie voorzet van Dennis Heemskerk op Stephen de Ruiter die de bal goed controleerde en diagonaal de 0-2 aantekende, direct na de aftrap stelde wederom Dennis Heemskerk nu Jeroen Mantel in staat om vlak voor het doel “te killen” 0-3. GDA op rozen en de onrust bij de thuisclub nam zienderogen ogen toe. Weer paste de Erasmus trainer wissels toe, waarschijnlijk was hij niet tevreden want in de 39e minuut werden beide backs naar de kant gehaald.

Na de rust waarin de wind nog wat aantrok ging Erasmus op jacht naar een treffer en met opportunistische hoge ballen het strafschopgebied in te pompen probeerden de thuisploeg onrust te zaaien. Dit leidde tot succes want de 1-3 viel in de 53e minuut. Deze treffer bracht nieuwe energie bij de gastheren naar boven en ze bleven tweede ballen in het middenveld winnen en met verre inworpen gedreven op de wind bleef het onrustig op de speelhelft van GDA. In het tweede bedrijf leidde één van de spaarzame aanvallen van GDA naar de 1-4 van de voet van Noa Schoenmaker en toen dachten alle Loosduiners dat het verzet van de thuisclub wel was gebroken maar dat was niet het geval. Justin Schoenmaker moest een keer aan de noodrem trekken wat hem terecht op een gele kaart kwam te staan. sv Erasmus zette weer aan en in een onoverzichtelijke situatie schreeuwde iedereen van de thuisclub om hands en een penalty en na enige bedenktijd honoreerde de scheidsrechter de heftig protesterende Erasmus spelers en publiek. De bal ging een kwartier voor tijd op de stip en doelman Visser was kansloos op de inzet 2-4. Verder dan de 2-4 kwam sv Erasmus niet en dus schreef GDA de vierde overwinning van dit nog prille seizoen bij.

Volgende week is er op Madestein een tussenronde in beker tegen competitiegenoot BMT, de wedstrijd op Sportpark Madestein begint om 14.30 uur. Op zaterdag 28 oktober vervolgt GDA de competitie met een thuiswedstrijd tegen Houtwijk sv.