Wijndaelerweg 9
2554BZ
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3235178

Na de zomerstop zijn bijna alle clubs weer begonnen aan de voorbereiding op seizoen 2023-2024, zo ook het Loosduinse GDA dat al een aantal trainingen in de benen heeft en deze week wederom deelneemt aan het IM Leen van Mastrigt Toernooi van de kersverse derdeklasser PGS/Vogel, GDA begint het toernooi als titelhouder want de vorige editie staat op naam van de Loosduiners.
Deze jaargang trapt de Loosduinse formatie GDA dus af tegen het naar de tweede klasse gedegradeerde DHC, en het moet gezegd, één zwaluw maakt nog geen zomer, maar wat het Loosduinse keurkorps in de eerste helft liet zien zag er veelbelovend uit. DHC dat een totale nieuwe selectie op de been heeft gebracht werd in die eerste helft door GDA overrompeld en door doelpunten van, de van SVC’08 overgekomen, Stephen de Ruiter, Dennis Lubout (pen) en Jordy Taal die een voorzet van Bradley Schoemaker schampte ging GDA met een comfortabele 3-0 voorsprong de rust in.
DHC hanteerde in de eerste helft veelal de lange bal maar kon voor het doel van Alessandro Visser geen gevaar stichten,  GDA miste daarentegen in de eerste helft nog een paar goede kansen en het scorebord had bij rust zomaar op 5-0 kunnen staan. Het moet gezegd dat het een oefenduel betreft en dat heeft GDA trainer Robin den Dulk en zijn nieuwe assistent Ron Huisman ook voor ogen dus na 45 minuten kwamen er welgeteld acht andere spelers in het veld, van de basis maakten alleen Dennis Lubout, Nick Selier en Stephen de Ruiter 60 minuten vol. Ook DHC wisselde er in de tweede helft op los en er ontstond een totaal ander beeld als in de eerste helft, nu was DHC oppermachtig maar de Delftenaren konden dit maar in twee doelpunten uitdrukken. GDA kreeg nog een reuze kans in de slotfase waar Jayden van Zoelen beter voor eigen succes had kunnen gaan als de bal breed leggen op een DHC verdediger. Al met al een 3-2 overwinning en het allerbelangrijkste is speelminuten in de benen. Na afloop van de wedstrijd zegt het toernooi reglement dat er strafschoppen genomen dienen te worden, GDA doelman Visser stopte twee Delftse strafschoppen en zag zijn Rode teamgenoten Bernard Gaburno, Brian Bloemink, Rowan Ridderhof en Dominick Stouten vanaf de strafschopstip raak schieten waardoor GDA de strafschoppenserie met 4-2 won.

Opstelling GDA
Alessandro Visser, Dominick Stouten,  Dennis Lubout, Arnout Ooijevaar, Jason van Oostrom, Nick Selier, Jordy Taal, Justin Schoenmaker, Noa Schoenmaker, Steven de Ruiter, Bradley Schoemaker.

Wissels
Herman v Maaren, Tony van der Linden, Diego Gregorio, Maikey van Bemmel, Bernard Gaburno, Jorden ‘t Hart, Rowan Ridderhof, Brian Bloemink, Jayden v Zoelen

De eerstvolgende wedstrijd is ook op het toernooi bij PGS/Vogel en zal zijn op zaterdag 12 augustus en wel tegen sv Duindorp aanvang 15.00 uur. Ter info het PGS/Vogel terrein bevind zich op Sportpark Ockenburgh naast Die Haghe.