Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 3 01

9 september 2023 15:00

F.J. de Geus

Sportcomplex Guldeland

GDA werd goed ontvangen op het complex van GHVV ‘13 en beide teams waren op deze tropische zomerdag klaar voor hun tweede bekerwedstrijd.

GDA kwam sterk uit de startblokken en was meteen dreigend voor het doel van GHVV ‘13. Tevergeefs, want de nummer 17 van GHVV ‘13 werd 1 op 1 gestuurd en de bal belandde in het net, GDA dus op een 1-0 achterstand. GDA bleef scherp en zette de tegenstander onder druk. GHVV ‘13 was ongelukkig in de opbouw waarbij Jayden van Zoelen goed druk zette en hierdoor eindigde de bal bij Gokman Coban die hem vervolgens aflegde op Jayden van Zoelen, 1-1. GHVV’ 13 kwam moeilijk aan voetballen toe en GDA bleef dreigend en combineerde goed. In de 15e minuut van de wedstrijd kwam Jayden van Zoelen goed zijn man voorbij en zette de bal voor op het hoofd van Dennis Heemskerk, 1-2. GHVV ‘13 had meteen een antwoord want net na de aftrap brak de rechter vleugelaanvaller door, Jason van Oostrom wist de snelle aanvaller te stoppen met een goede tackle. De bal eindigde vervolgens bij de nummer 9 van GHVV ‘13 en met een strak afstand schot maakte GHVV ‘13 de 2-2. Het was een erg leuke wedstrijd voor de toeschouwers die genoten van de warme zon, want in de 20e minuut werd een fout in de opbouw van GHVV ‘13 wederom opgevangen door Jayden van Zoelen. Met mooi combinatie spel eindigde de bal bij Noa Schoenmaker die de bal beheerst in de korte hoek plaatste, 2-3. Na de drinkpauze werd Jayden van Zoelen opnieuw in de diepte gestuurd. De snelle vleugelspits gaf de bal goed voor en Dennis Heemskerk schoof de bal binnen, 2-4. GDA vond het nog niet genoeg want net voordat de rust aanbrak was het dit keer Dennis Heemskerk die de bal voorgaf aan Jayden van Zoelen die goed voor zijn man komt en de score verhoogd naar 2-5. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust ging GDA vrolijk door met waar zij gebleven waren, Jayden van Zoelen steekt Dennis Heemskerk weg die rustig blijft en de bal netjes naast de keeper schuift, 2-6. In de 58e minuut van de wedstrijd belandde een voorzet van Justin Schoenmaker bij Noa Schoenmaker die 2 pogingen nodig had om het net te vinden, 2-7. Met nog 30 minuten op de klok besloot de trainer van GDA, Robin den Dulk, drie wissels door te voeren. De nieuw ingebrachte spits, Stephen de Ruiter, werd neergehaald in het 16 metergebied. De bal werd gegeven aan Gokman Coban die er 2-8 van maakte.
3 minuten later kwam Bradley Schoemaker voor de keeper door een knappe actie, 2-9. GHVV ‘13 zorgde voor het laatste doelpunt in de wedstrijd. Een afstandschot van een meter of 25 belandde in de kruising, knap doelpunt. De wedstrijd eindigde in 3-9 in het voordeel van GDA, en door deze overwinning staat GDA eerste in de poule.

Volgende week staat de laatste wedstrijd van de bekerpoule op het programma tegen Maasdijk.
Tijdens deze wedstrijd zal beslist worden wie doorgaat naar de volgende ronde in de beker.