Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 3 01

Madesteinweg 10
2553EC
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3978769

GDA vervolgde op zaterdag 2 september de "voorbereiding", het betrof de eerste wedstrijd om het eggie want de eerste ronde van de beker stond op het programma. Vijfde klasser Toofan kwam op bezoek, waarvan vooraf weinig bekend was want dit was pas hun eerste wedstrijd op de voorbereiding van hun nieuwe seizoen.
Al na drie minuten nam GDA de leiding door een ferme kopstoot van Frans Tetteroo die boven Dennis Lubout uitkwam en de doelman van de gasten voor de eerste keer kansloos liet. 1-0.
GDA kwam in die beginfase tot acceptabel voetbal al werd er in de eindfase toch wat slordig gespeeld. Toofan kon in de counter toch nog wel richting het doel van Rafe Rimmelzwaan opstomen maar echt heel gevaarlijk werden de Ockenburgh bewoners niet.
Na een half uur spelen werd Gökmen Coban onreglementair naar de grond gewerkt en Noa Schoenmaker benutte de toegekende strafschop 2-0. Zeven minuten later scoorde Gökmen op aangeven van Jeroen Mantel zelf de 3-0. Met deze stand werd de rust bereikt.
Na de rust was het weer snel raak voor GDA Stephen de Ruiter prikte raak na een assist van Gökmen Coban.

GDA liep in de tweede helft uit naar een 7-0 overwinning, de doelpunten kwamen op naam van Gökmen Coban en twee keer Bradley Schoemaker waarvan één keer vanaf de 11 meterstip.

Berry Heemskerk

Het tweede duel in deze poule werd een overwinning voor GHVV'13 dat v.v. Maasdijk versloeg met 2-3.

Volgende week speelt GDA de tweede bekerwedstrijd uit tegen de fusieclub GHVV'13 in Geervliet.

Het is niet helemaal de eerste keer dat GDA in Geervliet speelt want in de zondagcompetitie kruiste het eerste elftal meermaals de degens met PFC waaruit de fusie is ontstaan. De wedstrijd op sportcomplex Guldeland begint zaterdag 9 september om 15.00 uur.