Madesteinweg 10
2553EC
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3978769

GDA trad in een verzengende hitte (30 graden) zaterdag 10 juni aan tegen het Rotterdamse Fc Maense dat een week eerder ten koste van Vredenburch de eerste ronde middels een 2-1 overwinning overleefde. Na het winnen van de 2e periode had GDA een ticket voor de nacompetitie bemachtigd, en de tweede positie op de ranglijst betekende dat GDA op basis van die hoge positie de eerste ronde mocht overslaan. De tweede ronde ging dus tussen GDA en Fc Maense en dat een periodekampioenschap nog geen prijs is werd ook deze middag maar weer eens duidelijk. De Rotterdammers trokken met 1-2 aan het langste eind en staan zaterdag 17 juni in de finale tegen Charlois, GDA zal zich deze zomer op moeten laden voor weer een seizoen vierde klasse.
GDA begon goed aan het duel en binnen drie minuten leek een Maense verdediger zo in de war dat hij bijna zijn eigen doelman passeerde, de bal ging net naast de voor GDA verkeerde kant van de paal. Uit een serie van hoekschoppen kon Dennis Lubout de bal net niet genoeg snelheid meegeven. Na 10 minuten spelen een prima diepe bal van Frans Tetteroo op Noa Schoenmaker die één op één met de doelman kwam, de bal ketste via de neus van Schoenmaker over de achterlijn.
Weer een corner voor GDA waarbij de bal op het Maense doel werd geschoten maar een verdediger kon de bal uit de doelmond koppen. Na 15 minuten lastte de scheidsrechter de eerste drinkpauze in, een drinkpauze die voor GDA zeer ongelegen kwam omdat de thuisploeg aardig het momentum mee had. Na die drinkpauze nam Fc Maense het spel volledig over, GDA liep achter hun tegenstander aan en voorin konden een aangeslagen Noa Schoenmaker en een snel leeg gespeelde Dennis Heemskerk geen potten breken. Noa was na de bal op zijn neus duizelig en Dennis Heemskerk kon na drie weken blessureleed en geen training in de benen in deze verzengende hitte weinig kracht in zijn duels brengen.
Fc Maense nam het spel na dat eerste kwartier volledig in handen en kwam na een half uur op voorsprong, een vrije trap op een ongevaarlijk plaats aan de zijkant werd door iedereen gemist en trof doel 0-1. Tot aan de rust waren er weinig kansen te noteren, en dus moest het in de tweede helft gaan gebeuren.

Met twee wissels kwam GDA het veld weer op voor de volgende 45 minuten, Michael van Zwam en Mark Okhuizen losten de fysiek niet in orde zijnde Dennis Heemskerk en de aangeslagen Noa Schoenmaker af. GDA ging in de eerste minuten na rust op zoek naar de gelijkmaker maar kreeg juist in de counter een tweede goal tegen. Justin Schoenmaker schoot de bal in het gezicht van zijn medespeler Jeroen Mantel en de bal viel voor de voeten van de linksbuiten die vrije doorgang had omdat Justin in de aanval was achtergebleven, het moet gezegd de linkerspits schoot de bal fraai binnen 0-2.
In de tegenaanval vanaf de aftrap kopte Mark Okhuizen een bal in die door de Rotterdamse sluitpost netjes onder de lat werd weggetikt, en uit de daarop voortvloeiende corner kopt Okhuizen rakelings over het vijandelijke doel. Met Vince Vermeulen en Jayden van Zoelen voor Jeroen Mantel en Jason van Oostrom probeert GDA trainer Robin den Dulk het tij te keren, ook Mister GDA Lubout gaat de aanval naast Okhuizen versterken maar het levert slechts halve kansjes op. Na 70 minuten breng de GDA coach zijn laatste aanvallende troef in het veld, Tim aan de Wiel lost de moegestreden Bradley Schoemaker af. Een voorzet van Tim aan de Wiel werd door Vince Vermeulen maar net over gekopt maar vlak voor tijd was het toch raak voor GDA. GDA mocht een vrije trap nemen omdat Tim onreglementair was gestuit, aan de Wiel ging zelf achter de bal staan en in het seizoen is al eerder gebleken dat Tim een goede trap heeft, Hij draaide de bal met veel snelheid schitterend in de lange hoek 1-2. Met nog zes minuten te spelen leek een gelijkspel en dus verlenging er in te zitten. Ook nu was de druk groot met veel kopkracht voorin maar Okhuizen en Lubout konden de gelijkmaker niet binnen drukken. Fc Maense trok de overwinning over de streep en gaat naar de finale. Voor GDA is het weer een verloren seizoen, na een dramatisch verlopen eerste periode waarin veel te veel verliespunten werden opgelopen moest het in de tweede en derde periode in de achtervolging maar dit bleek ondanks het winnen van die 2e en 3e periode niet genoeg.

De nacompetitie is dan een leuk toetje maar als je niet wint is dat periodekampioenschap geen prijs. Volgend seizoen zal het zeker in de seizoenstart beter moeten om echt een heel seizoen een woordje mee te spreken. In de zomermaanden moeten de batterijen weer opgeladen worden en zullen er ongetwijfeld nieuwe spelers naar GDA komen om de Loosduiners te versterken maar zullen ook gewaardeerde krachten hun heil ergens anders zoeken.
"Fijne vakantie gewenst van uw reporter en tot augustus als de eerste oefenwedstrijden weer van start gaan."