Madesteinweg 10
2553EC
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3978769

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen directe concurrent DUNO op het programma. De wedstrijd werd op Madestein gespeeld omdat eerder dit seizoen de thuiswedstrijd bij DUNO werd gespeeld vanwege het 100-jarig jubileum van GDA en het feest dat die dag op GDA gehouden werd.

We konden ons opmaken voor een spannende wedstrijd. Beide ploegen willen de aansluiting bovenin houden en GDA staat er in de 2e periode goed voor. De wedstrijd begon om 17.00 uur waardoor er veel publiek naar Madestein was gekomen waaronder ook een aantal teams die in dezelfde poule spelen en benieuwd waren hoe deze wedstrijd zou gaan verlopen. Binkie van de week was deze dag Lewis Rampone, hij speelt bij GDA onder 7. Nadat hij de keeper van DUNO netjes had gepasseerd kon de wedstrijd gaan beginnen.

GDA nam eigenlijk direct het heft in handen. Er werd geconcentreerd opgebouwd en met goed combinatievoetbal werd DUNO in de eerste 25 minuten onder druk gezet. DUNO probeerde hier dan wel onderuit te voetballen maar GDA was fel en kwam dan al weer gauw in balbezit. Nick Selier en Frans Tettero verdeelden het spel goed vanaf het middenveld en werden de vleugelaanvallers Bradley Schoemaker en Noa Schoenmaker veelvuldig aan het werk gezet om via de flanken gevaarlijk te worden. GDA was dan veel in balbezit maar tot echte uitgespeelde kansen kwam het niet. DUNO hield zich staande en de doelpogingen smoorden in het drukke zestienmetergebied. Jeroen Mantel en Frans Tettero probeerden het allebei met een afstandsschot, maar de keeper van DUNO keerde deze bekwaam. Dennis Heemskerk kon uit twee corners twee keer op het doel koppen maar wist ook het net niet te vinden. DUNO is in de eerste helft één keer gevaarlijk geweest toen Arnout Ooijevaar, die overigens voortreffelijk speelde, zich verslikte in een bal en DUNO ineens op het doel van GDA kon schieten. Doelman Alessandro Visser raakte niet van de wijs en stopte deze inzet. Na deze sterke fase van GDA was de felheid er wel een beetje vanaf, had GDA wel het betere spel maar was men vooral slordig voorin waardoor beide teams de rust ingingen met de stand 0-0.

In de tweede helft een ander beeld. DUNO had zijn spel aangepast waardoor GDA moeite had om het spel van de eerste helft voort te zetten. De opbouw van achteruit was nu moeilijker en de middenvelders van GDA waren minder goed bereikbaar. Het spel golfde nu wat meer op en neer maar beide ploegen hadden moeite op echte kansen te creëren. GDA trainer Robin den Dulk wisselt Bradley Schoemaker voor Michael van Zwam. Misschien dat zijn snelheid voor meer dreiging kon gaan zorgen. GDA schakelde een tandje bij en kreeg weer iets meer de overhand tot aan de 75e minuut. Een schitterende aanval over rechts, Arnout Ooijevaar bereikte met een mooie breedtepass Justin Schoenmaker die op zijn beurt Michael van Zwam kon lanceren die zijn directe tegenstander achter zich liet en met zijn lage voorzet de inlopende Jeroen Mantel bereikte die de bal onberispelijk binnen schoot, 0-1, en wat een ontlading bij GDA. DUNO moest nu echt aan de bak. Hier werden de nodige wissels voor gedaan. DUNO kon nog steeds niet gevaarlijk worden. De achterhoede onder leiding van Dennis Lubout hield stand. Bij GDA kwam Diego Gregorio er in voor Jason van Oostrom en Jordy Taal verving Jeroen Mantel. DUNO ging één op één spelen maar kon geen potten breken en dan was daar het eindsignaal en wint GDA deze belangrijke wedstrijd van DUNO met 0-1 en staat nu op de derde plaats. De overwinning werd tijdens de derde helft goed gevierd. De GDA kantine was ouderwets afgeladen vol, waar iedereen genoot van een hapje, drankje en de muzikale bijdrage van de zanger die aanwezig was. Iedereen bedankt die zijn bijdrage heeft geleverd aan deze gezellige derde helft. Volgende week speelt GDA thuis om 14.30 uur tegen VCS.