Madesteinweg 10
2553EC
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3978769

Zaterdag 15 april kwam koploper PGS/Vogel op bezoek bij GDA. Op Sportpark Madestein snoepte GDA middels een 2-1 overwinning drie punten af van de (waarschijnlijk) toekomstige kampioen in de vierde klasse C.
Beide ploegen begonnen in een lekker zonnetje aan het duel en het eerste kwartier was van beide ploegen vooral aftastend, PGS/Vogel hanteerde veelal de lange bal op hun grote fysieke spits die zijn duels met Dennis Lubout moest winnen om via doorkoppen zijn medespelers te bereiken, GDA probeerde het vaak voetballend over de grond via het middenveld om de voorwaartse aan het werk te zetten. Pas na een kwartier het eerste wapenfeit waar een schot van PGS gevaarlijk op het GDA doel van Alessandro Visser werd geschoten. GDA antwoordde aan de andere kant met een schot van Noa Schoenmaker die ook geen doel trof en Jeroen Mantel schoof in kansrijke positie een bal voorlangs. Op het half uur een prima aanval van PGS over de linkerflank, de voorzet leverde een aardige kans voor de Ockenburgh-bewoners op maar ook deze kans werd niet benut. Één minuut later was er na een goede voorzet van Nick Selier een vrije kopkans voor Noa Schoenmaker waar hij meer uit had kunnen halen, nu verdween de bal voorlangs. In de 38e minuut ging Noa Schoenmaker goed door en vond Dennis Heemskerk die nog net een verdediger op zijn pad vond. De wedstrijd ging in deze fase heen en weer en op slag van rust kregen de bezoekers de allergrootste kans tot dan toe, de bal werd van links voor het GDA doel gebracht waar de spits een niet te missen kans kreeg maar de inzet was te wild en ging hoog over het GDA doel. Meteen floot de goed leidende scheidsrechter van Dam de ploegen richting kleedkamers.

De tweede helft begon met een licht overwicht voor PGS/Vogel en dit mondde in de 58e minuut uit in de 0-1 voorsprong, een inzet werd een paar keer door GDA te slap verdedigd waarna de spits met een halve omhaal doel trof. Vier minuten later pareerde Alessandro Visser een afstandsschot dat hij lastig onder controle kreeg maar het was voldoende. Tot de 70e minuut leek er niets aan de hand voor de koploper maar twee minuten later stonden de groen/gele op achterstand. Eerst hield Frans Tetteroo voor GDA een bal met een fantastische aanname op de achterlijn binnen en draaide in één actie langs zijn tegenstander, Tetteroo plaatste de bal op Dennis Heemskerk die netjes binnen schoot 1-1. Vanuit de aftrap van PGS/Vogel nam GDA het speeltuig over en zette de ingevallen Michael van Zwam aan het werk, Michaels afgemeten voorzet werd door de eveneens ingevallen Mark Okhuizen buiten bereik van de PGS doelman strak langs de paal gekopt 2-1. GDA boog binnen twee minuten dus een 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong. Voor PGS/vogel moeten deze minuten als een mokerslag aangekomen zijn, de groen/gele Ockenburchers probeerde het nog wel maar echte kansen op een gelijkmaker kregen zij in het laatste deel van de wedstrijd niet meer. Sterker nog als GDA het beter uitgespeeld had was een grotere uitslag voor de rood/witten ook mogelijk geweest. Een lob van Dennis Heemskerk verdween over de keeper maar net naast het PGS doel en tien minuten voor tijd veroverde Heemskerk de bal van een verdediger maar ook GDA zou niet meer scoren.
Met deze driepunter blijft GDA in het spoor van de kopgroep waar Vredenburch zich verslikte in Quintus (3-1 verlies) en BMT met 1-1 gelijk speelde tegen ODB.

Volgende week gaat GDA op bezoek aan de overkant bij sv Loosduinen dat middels een 1-5 overwinning bij HPSV met tien punten uit vier duels de koploper in de derde periode is.