Madesteinweg 10
2553EC
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3978769

Zaterdag 4 februari stond GDA- Quintus op de kalender, in de allereerste wedstrijd van de competitie speelden beide ploegen in Kwintsheul met 2-2 gelijk.
GDA, dat nog altijd Robin Boek, Sander van der Ende, Wessel van Gaalen en Bradley Schoemaker moest missen, begon vanaf de eerste minuut sterk aan het duel en gaf de bezoekers geen kans om eens lekker uit te verdedigen. Dit leverde in de eerste drie minuten al hachelijke situaties voor het doel van Quintus op. GDA kwam na goed veldspel pas na ruim een kwartier op voorsprong, Noa Schoenmaker dribbelde vanaf de rechterkant naar binnen en vond Nick Selier die de bal perfect in de loop gespeeld kreeg, Nick Selier rondde op een prima manier in de lange hoek af 1-0.
Quintus kreeg hun eerste kans uit een vrije trap van buiten de 16 van GDA die van richting veranderd werd en net naast ging, de corner voor de Heulenaren leverde niets op. Na een half uur kreeg Jeroen Mantel voor GDA een goede mogelijkheid om de score te verdubbelen maar zijn inzet bij de tweede paal verdween in het zijnet. Uit het niets kwam Quintus vijf minuten voor de rust op gelijke hoogte, de groen/witten hadden balbezit dat niet echt gevaarlijk was maar Dennis Lubout dacht daar anders over en stapte (te) ver door het middenveld in om door te dekken, de bal ging razendsnel naar de rechterkant van Quintus waar de buitenspeler een voorzet af kon leveren en omdat Arnout Ooijevaar rugdekking aan zijn back Jason van Oostrom gaf stond de Heulse spits vogeltje vrij bij de eerste paal om dit buitenkansje achter GDA doelman Alessandro Visser te douwen 1-1.

Oud GDA trainer Richard Langeveld moet met zijn Quintus en de gelijke stand het meest tevreden de rust in zijn gegaan. Na rust ontspon zich in de eerste twintig minuten een gelijkmatigere wedstrijd met een Quintus dat moed had geput uit die gelijkmaker. GDA kwam na 66 minuten door een mooie aanval weer op voorsprong, Jeroen Mantel zette goed door en speelde Nick Selier aan die, naar het leek, de bal iets te ver voor hem uitspeelde maar de Quintus doelman twijfelde en Selier kon GDA vallend weer op een 2-1 voorsprong schieten. Quintus weigerde al vroeg te capituleren en trainer Richard Langeveld trachtte met wat wissels de bakens te verzetten. De Westlanders kwamen wel tot iets van balbezit maar tot echte kansen leidde dat niet. Als je dan met man en macht aanvalt moet je ook de restverdediging op orde houden en dat lukte niet, Dennis Heemskerk werd de diepte ingestuurd en kon alleen op de doelman afgaan, Heemskerk legde de bal prima opzij waar hij de ingevallen Tim aan de Wiel het doelpunt schonk 3-1. Man Of The Match was vandaag overduidelijk Nick Selier die niet alleen met zijn twee goals belangrijk was maar ook met zijn inzet en coaching naar zijn medespelers toe een heerlijke pot speelde.

Zaterdag 11 februari speelt GDA de volgende competitiewedstrijd in het Haagse Zuiderpark tegen de nummer 13 HPSV.