2553EC
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3978769

"Een koninkrijk voor een killer"
Voor GDA dat dinsdagavond door het resultaat van Vredenburch - BMT (2-1) de tweede periode won stond zaterdag 29 april een thuiswedstrijd tegen dat zelfde Vredenburch op het programma. Het lekkere voorjaars-zonnetje en de gezellige bijeenkomst van De Gulle Peenbuikers Club vooraf aan de wedstrijd hadden veel toeschouwers richting Madestein gelokt. Ook Vredenburch, dat nog kans maakt op een plek in de nacompetitie, had veel supporters langs de lijn.

Al snel viel de eerste kans voor GDA te noteren, balverlies aan Vredenburch kant leverde Noa Schoenmaker in de tweede minuut een goede kans op, Schoenmaker schoof de bal langs de verkeerde kant van de paal. Vredenburch antwoordde met een corner waar een handig overstapje een speler op het GDA doel kon schieten maar de speler schrok van de kans en produceerde een slap schotje zonder gewenst resultaat.
In de negende minuut dacht Nick Selier voor GDA de score te openen, Nick schoot de bal in en via de handen van de doelman verdween de bal wel of niet over de lijn op de paal. Vier minuten later was het wel raak, een voorzet van links van Jeroen Mantel werd door Jordy Taal knap in de verre hoek gekopt 1-0. Weer vier minuten later warempel een dubbele kans voor GDA, maar de bal bleef tot twee keer toe op de doellijn liggen en werd in het laatste geval door Vredenburch weggewerkt waarop de Rijswijkers opgelucht adem konden halen. Na 21 minuten schoot Dennis Heemskerk ook een bal net naast en dat was kans nummer vijf. GDA mocht een corner op rechts nemen en bij de tweede paal schoot Bradley Schoemaker kans nummer zes in het zijnet. Een bijzonder voorval in de 40e minuut waar de dienstdoende arbiter voor de rust floot, nadat spelers de scheidsrechter op het scorebord en de tijd wezen werd er verder gevoetbald en telde de arbiter ineens 8 minuten (waar kwam dat vandaan?) blessuretijd bij de 45 minuten. In die blessuretijd slingerde Dennis Heemskerk een bal van rechts voor het doel en had Jeroen Mantel een vrije kopkans maar ook kans nummer zeven ging er (dit keer) door toedoen van de Vredenburch doelman niet in, het schot van Bradley Schoemaker in de rebound ging hoog over. Aan de andere kant schoot Vredenburch van afstand op het GDA doel en met een vreemde stuit kreeg Alessandro Visser de bal niet onder controle van dichtbij drukte Vredenburch wel de 1-1 binnen. Zwaar tegen de verhouding in ging GDA met een 1-1 stand de kleedkamer in.
Na de rust een meer gelijkopgaande wedstrijd Vredenburch probeerde meer mee te voetballen en GDA liet het enigszins gebeuren. Het duurde tot de 58e minuut totdat GDA weer van zich deed spreken, een diepe bal van Justin Schoenmaker op zijn broer Noa werd gemist door een Vredenburch verdediger en gaf Noa een vrije doortocht, Schoenmaker omspeelde de keeper en schoof de bal beheerst binnen 2-1. Binnen tien minuten kreeg Jeroen Mantel een mooie kans uit een hoekschop maar het zat vandaag ook bij Jeroen niet mee. Vredenburch dwong GDA doelman Visser tot een ultieme redding die eindigde met een corner waar niets uitkwam. Een kwartier voor tijd gaf de ingevallen Tim aan de Wiel een strakke voorzet waar Jeroen Mantel zijn hoofd tegenaan zette maar ook deze inzet verdween langs de verkeerde kant van de paal. Tien minuten voor tijd ontving een Vredenburch speler een direct rode kaart voor een vervelende overtreding op een GDA speler. Vredenburch probeerde nog met lange ballen de 2-2 te forceren maar GDA verdedigde bekwaam. De wedstrijd eindige dus in een 2-1 overwinning maar hoe makkelijk kunnen de spelers het maken als de vele grote kansen in de eerste helft wel benut worden. Vandaar vandaag de titel van dit verslag Een koninkrijk voor een killer de ruststand had met 4 of 5-1 in het voordeel van de Loosduiners zeker niet misstaan.
Door het resultaat van
BMT-PGS/Vogel (1-2) neemt GDA de tweede plaats op de ranglijst in. PGS/Vogel pakte de titel in de vierde klasse C en onze felicitaties gaan uit naar Ockenburgh. Voor GDA breken nog belangrijke weken aan, met nog drie wedstrijden voor de boeg staat het op die tweede positie maar de concurrentie hijgt in de nek want Duno heeft evenveel punten (slechter doelsaldo) en BMT staat één punt achter GDA en Duno.

Het programma voor GDA ziet er als volgt uit.
13 mei Semper Altius uit
20 mei RAS thuis op Sportpark Madestein
27 mei Quick Steps uit
Als die tweede plek met succes wordt verdedigd is GDA als hoogst eindigende periodekampioen vrijgeloot voor de eerste ronde en stroomt het in de tweede ronde van de nacompetitie in. Dus uw steun kunnen de spelers keihard gebruiken. Tot zaterdag 13 mei.