Madesteinweg 10
2553EC
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3978769

Zaterdag 6 november was GDA gastheer voor het Haagse VCS, de wedstrijd eindigde na een 2-4 ruststand in een doelpuntrijke 7-5 overwinning voor de thuisclub.
Beide ploegen begonnen voortvarend aan de wedstrijd, VCS kreeg de eerste schotkans en een minuut later kopte captain Dennis Lubout net langs het VCS doel en verzuimde daarmee om GDA op voorsprong te zetten. Dat deed VCS een paar minuten later beter, een diepe bal kwam bij Ne-shawn Morris die VCS in de zesde minuut op een 0-1 voorsprong zette. Amper twee minuten later schoot Dennis Lubout de 1-1 binnen, Lubout tikte liggend op de grond de bal langs de VCS doelman. GDA bleef aanvallen en Gökmen Coban zette in de 11e minuut de Loosduiners op voorsprong 2-1. Binnen het kwartier kon GDA de voorsprong uitbreiden maar Samir Ben Omar schoot via de vingertoppen van de VCS doelman de bal op de paal en Gökmen Coban zijn inzet eindigde in de handen van de VCS keeper. Na een half uur spelen legde VCS spits Rashidi Gilkes GDA op de pijnbank, eerst zorgde Gilkes zelf voor de 2-2 en 2-3 en vlak voor rust schoot hij met enig fortuin, de bal werd door verdediger Wessel van Gaalen van richting veranderd, indirect de 2-4 binnen. Een domper voor GDA dat met twee goals achterstand de kleedkamer op zocht, de bezoekers daarentegen gingen met een euforisch gevoel de rust in. Tijdens de bespreking in de rust kwam bij GDA trainer Ronald Paats de stoom uit zijn oren en dat liet hij aan zijn spelers ook merken, het moest na rust echt beter met name in het verdedigen. GDA startte na rust geconcentreerd en leek op weg naar een snelle aansluitingstreffer, het duurde echter tot de 12e minuut na rust voordat de wedstrijd volledig in het voordeel van GDA kantelde. Vanaf die 57e minuut zou er een fantastische acht minuten aanbreken waarin GDA maar liefst viermaal zou scoren. Eerst schoof Justin Schoenmaker de 3-4 binnen. Twee minuten later drukte Jeroen Mantel van afstand af en zette de ploegen op gelijke hoogte 4-4, en weer twee minuten later kon Gökmen Coban op aangeven van Robin Boek de bal rustig controleren en dito inschieten waarmee de stand op 5-4 in het voordeel van GDA kwam. In de 63e minuut weer een snelle aanval van GDA kant en dit keer was het Sander van der Ende die het eindstation was en de 6-4 aantekende. GDA, dat mede door een tegenstander die elkaar steeds meer verwijten gingen maken, zat na de 2-4 achterstand en nu met de 6-4 tussenstand op de spreekwoordelijke rozen. De GDA spelers vonden elkaar makkelijk en een nog grotere score leek niet tot de onmogelijkheden te behoren. Dennis Lubout kopte op aangeven van Jeroen Mantel bij de tweede paal de 7-4 binnen. VCS strafte geknoei in de GDA verdediging genadeloos af, doelman Alessandro Visser en Wessel van Gaalen verspeelden een bal en Colling Seintje had namens VCS het laatste woord 7-5. Zo eindigde een leuk duel tussen twee aanvallende ploegen waarin de toeschouwers met twaalf treffers rijkelijk werden beloond.
Volgende week is GDA vrij en op 20 november gaat GDA 1 voor een uitbeurt naar Erasmus.