Madesteinweg 10
2553EC
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3978769

GDA deed zaterdag 19 maart goede zaken, door een 2-0 overwinning op sv Erasmus gingen de Loosduiners niet alleen in verliespunten over de Erasmus bewoners heen maar stegen de Loosduiners door de resultaten op de andere velden naar de derde positie op de ranglijst, beide treffers van de thuisploeg vielen voor de rust.
GDA startte net als de laatste wedstrijden weer met een grote kans in de beginfase, dit keer werd Gökmen Coban in het midden voor het doel in scoringspositie gebracht maar zijn inzet ging wel aan de keeper, die op het verkeerde been stond voorbij, echter kon een meegelopen verdediger nog net de bal uit het doel houden. Erasmus trachtte de bakens te verzetten en trok ten aanval maar echte uitgespeelde kansen kregen de Erasmuswegbewoners niet in die eerste helft, wel was het gevaarlijk via een vrije trap van oud GDA speler Danny Stakenburg. De GDA verdediging stond net als vorige week weer prima en kon veel aanvallen in de kiem smoren. Mark Okhuizen, nog niet helemaal fit na zijn langdurige blessure, sleurde voorin en met een prachtige lange bal van Arnout Ooijevaar werd Okhuizen op de linkerkant aan het werk gezet, Okhuizen speelde zichzelf vrij en tikte de bal langs de Erasmus keeper bij de eerste paal binnen 1-0. De toeschouwers op sportpark Madestein hoefde niet lang op de volgende treffer te wachten want binnen vijf minuten leek Mark Okhuizen op weg naar de 2-0, Okhuizen ging alleen op de doelman af en werd achtervolgd door twee verdedigers echter werd Mark binnen de vijandelijke 16 neergelegd. De van grote afstand leidende scheidsrechter oordeelde strafschop maar vergat de rode kaart te trekken voor de verdediger die door zijn tackle van achteren toch echt een scoringskans voor GDA om zeep hielp. Arnout Ooijevaar meldde zich van achteruit voor de strafschop en hij schoot die onberispelijk binnen 2-0. Met nog een klein kwartiertje op de klok zat GDA goed in het zadel en liep Erasmus zich in het vervolg van die eerste helft stuk op de goede verdediging inclusief doelman van GDA. Na de rust drong Erasmus aan en waren de kansen weer aan de overkant voor GDA, Jeroen Mantel en Mark Okhuizen verzuimde om het duel in het slot te gooien waardoor de bezoekers bleven geloven in een beter resultaat als de 2-0 achterstand. In het vervolg van de tweede helft moest GDA doelman Alessandro Visser tot twee keer toe handelend optreden op een Erasmus inzet, de eerste inzet eindigde net als de rebound op de vuisten van GDA doelman Visser. Achteraf bleek dit in de tweede helft de enig kans voor Erasmus. Door deze 2-0 overwinning blijft GDA goed in het spoor van de koplopers en lijkt de competitie met nog 12 duels voor de boeg naar een spannend einde te gaan.
Volgende week speelt GDA een uitwedstrijd aan de Dedemsvaartweg tegen VCS dat deze speelronde met 0-1 bij Toofan won. De wedstrijd VCS - GDA wordt gespeeld op Sportpark Escamp 1 en staat onder leiding van scheidsrechter C.H. Visker de aanvang is 14.30 uur.