GDA JO9-1 geeft niet thuis en krijgt pak slaag

Hoofdklasse B

18 januari 2020 9:30

Onbekend

Opstelling

Na een paar gezellige kerstdagen en een knallend oud en nieuw, was het voor onze jongens weer tijd om een competitiewedstrijd te spelen. Vorige week begonnen met een leuk oefenwedstrijdje tegen onze eigen jongens van de JO8-1, die ook hoofdklasse gaan spelen, mogen ze dan nu echt weer even aan de bak.

HVV is een club waar ons team nog niet eerder tegen gespeeld heeft. Een nieuwe indeling met alle beste teams bij elkaar en dus met een paar nieuwe gezichten in de poule. Zo ook HVV. Wat ons te wachten staat weten we nog niet, we gaan dus een beetje blanco de wedstrijd in.

Irshaan is er helaas niet bij, die is gevloerd door de griep. Ook Jeroen en Feroz lopen met een hoofd vol snot onze jongens te coachen.

Eerste Helft
Zonder wissels en met Devin in de goal, blaast onze scheidsrechter (deze keer Jim) op zijn fluit om de wedstrijd te laten beginnen. Al snel is te zien dan onze jongens erg afwachtend zijn en aan het aftasten hoe de tegenstander speelt. Met 0-2 achterstand gaan we de eerste rustpauze in.

Binnen 1 minuut na de hervatting valt de 0-3. HVV is een sterk ploegje, combineren goed en staan goed op positie. Onze jongens lijken overrompeld te worden door het spel van HVV.

Maar dan komt GDA aan de bal, via Levi, komt de bal bij Robin die er 1-3 van weet te maken.  Hopelijk pakt GDA nu hun eigen spel op en hoeven ze niet meer achter hun tegenstander aan te hobbelen.

Dan komt HVV met een antwoordt en weet vrij snel achter elkaar 2 doelpunten te scoren. We gaan dan ook de rust in met 1-5 achterstand.

Tweede helft
Tweede helft staat Maik het doel te verdedigen, maar ook dit maakt geen verschil. HVV is een te sterke ploeg. Een ploeg waar wij als onze jongens optimaal zijn een lekkere tegenstander aan zouden hebben. Maar onze jongens laten het hoofd een beetje zakken.

Ballen komen niet aan en een enkele keer kan Robin uitbreken. Hij weet nog wel twee doelpunten te maken, 3-5.

De opleving van GDA was maar van korte duur. HVV weet gelijk weer een paar doelpunten te maken. Ondanks dat zowel in de eerste helft Devin, als in de tweede helft Maik, geweldig stonden te keepen weet HVV toch te scoren. Met 3-9 stand eindigt de wedstrijd.

Of het lag aan een nieuw team waar we tegen moesten, of de winterstop die net achter ons lag, of de griep die bij sommige op de loer lag, geen idee. Onze jongens speelde niet naar eigen kunnen en lieten zich mee slepen in het spel van de tegenstander. Wel weer een goed leer moment voor onze jongens. En hopelijk is iedereen er de volgende wedstijd tegen Velo weer fris en fruitig bij.

Ben trots op onze jongens en ben benieuwd hoe we het deze aankomende periode weer gaan doen.